Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk blåbärspaj

Glutenfri och vegansk blåbärspaj

Glutenfri och vegansk blåbärspaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.0 från 1 röst
Portioner

8

st
Tillagningstid

25

minuter

Den glutenfria och veganska blåbärspajen är full av havrens milda smak! Det finns ingen godare kombination än blåbär och havre.

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Klä botten av en 11 x 22 cm rektangulär ugnsform med bakplåtspapper.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjölblandningen, havregrynen, kardemumman och saltet.
  • Vispa det mjuka margarinet och sockret fluffigt i en annan skål, ca två minuter. Sätt till de torra ingredienserna och blanda med en slev till en jämn smet. Tryck ut degen i bottnen av formen och förgrädda bottnen i 5 minuter.
  • Blanda yoghurt, majsstärkelse och socker. Bred ut blandningen över den förgräddade bottnen. Strö över blåbär och grädda i ytterligare 20-25 minuter eller tills pajens yta har stelnat och kanterna är gyllenbruna.
  • Låt pajen svalna i formen i ca 20 minuter. Den glutenfria och veganska blåbärspajen går bra att skära upp om den förvaras svalt i ca 30-60 minuter.

    Tiina Strandberg | My Berry Forest

6 Kommentarer

  1. Hej de här recepten är inspirerande eftersom de är äggfria och veganska men har ni ett recept för diabetiker där man ersätter sockret med till exempel mosad banan.

    1. Hej Sisko,
      Tack för kommentaren och det goda tipset! Vi får se vad vi kan komma fram till 🙂 .

  2. En diabetiker beräknar kolhydraterna i sin insulindos, så det skulle inte vara någon nytta av den nämnda förändringen. Dessutom är stärkelsen i råa bananer inte mogen, så även om användningen av banan skulle vara idealisk för en diabetiker, tillför den inte någon bindning eller sötma. Banan med mogen stärkelse som används i bakning motsvarar däremot socker och används därför också som första hjälp vid hypoglykemi.

  3. Med dessa ingredienser jäser inte pajen, resultatet blir ett kex, men det smakar gott och gästerna har mycket att skämta om 🙂

    1. Hej Teppo,
      Kul att höra att smaken var god 🙂 Den här pajbotten är tänkt att vara en fudgy, amerikansk "blueberry cheesecake bar:in type", men inte en stenhård kaka, utan med rätt seg känsla. Pajen i receptet är gjord i en ganska liten form. Om du gör pajen i en större form blir skorpan tunnare och den gräddas snabbare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.