Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri texmex paj med köttfärs

Glutenfri texmex köttfärspaj

Glutenfri texmex köttfärspaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

16

st
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfri texmex köttfärspaj är perfekt för middagsbjudningar och vänner av salta rätter! Det har inte sparats på köttfärs så den rejäla fyllningen tillfredsställer även de mest hungriga. Och smaken på pajdegen håller lika hög klass som smaken på fyllningen, tack vare den mörka glutenfria mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote.

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 225 grader. Smörj en stor pajform (diameter 28-30 cm) med margarin.
  • Tillred bottendegen. Blanda samman de torra ingredienserna. Skär margarinet i bitar och nyp ner det i de torra ingredienserna. Tillsätt slutligen kallt vatten. Blanda till en jämn deg. Låt degen stå i kylskåp.
  • Finhacka löken. Tärna paprikan och finhacka koriandern. Fräs löken lätt i lite olja i en stekpanna. Tillsätt köttfärs i små klumpar. Tillsätt den tärnade paprikan och tacosåsen i den brynta köttfärs- och lökblandningen. Låt sjuda i ett par minuter. Ta bort fyllningen från spisen för att svalna.
  • Tryck ut pajdegen på botten och sidorna av en smord form med fingrar fuktade i vatten.
  • Tillsätt 1 dl riven ost och hackad koriander till den något svalnade köttfärsfyllningen.
  • Blanda äggen, grädden och tomatsalsan. Häll blandningen i köttfärsfyllningen och blanda till en jämn smet. Bred ut fyllningen på pajbottnen och jämna till ytan. Strö över resten av den rivna osten.
  • Grädda pajen i ca 30 minuter i ugn eller tills den har fått fin brun färg.
  • Låt pajen stelna något. Garnera pajen med färsk koriander och glutenfria tortillachips. Servera den glutenfria texmex köttfärspajen med en sallad.

    Leila Kekkonen | Himoleipuri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.