Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria drottningpajer

Glutenfria drottningpajer

Glutenfria drottningpajer

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

6

paj
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfria queen pies har en underbar bärsmak och serveras med fördel varma med vispad grädde. Dessa läckra drottningpajer är lämpliga för äggallergiker, eftersom inga ägg behövs. havre För veganska pajer använder du mjölkfritt margarin och ersätter grädden med eller sojabaserad grädde. Om du vill kan du också prova olika bärfyllningar för att passa din smak.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör eller margarin

  • 0,5 dl socker

  • 2 dl Viljatuote Grov Glutenfri Mjölblandning

  • 0,5 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 msk vispad grädde

  • Fyllning
  • 3 dl (frysta) blåbär

  • 1 dl (frysta) hallon

  • 2-3 msk socker

  • 1 msk potatismjöl

  • För bakning
  • 0,5 dl Viljatuote Grov Glutenfri Mjölblandning

  • Ovanpå
  • blåbär och hallon

  • blad av mynta eller citronmeliss

  • skjul 2 dl vispad grädde

  • 1 tsk vaniljsocker

Beredning

  • Vispa det mjuka smöret och sockret fluffigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem i smör- och sockerskummet växelvis med grädden. Blanda degen till en jämn smet och ställ den i kylskåp i minst 15 minuter.
  • Ta ut blåbären och hallonen ur frysen för att tina. Förvärm ugnen till 200°C.
  • Ta ut små aluminium- eller silikonformar. De behöver inte smörjas. Ta en sked av degen och rulla den till en platt boll i händerna. Placera degbollarna i botten av varje form. Använd fingret och tryck in degen i botten och sidorna av grytorna, hela vägen upp. Använd mjölblandningen till hjälp.
  • Dela resten av degen i sex delar. Rulla degbitarna till bollar och platta ut dem på en mjölad bräda till sex tunna lock, lika stora som aluminiumkoppar.
  • Blanda socker och potatismjöl med blåbär och hallon. Fyll degkopparna med bärblandningen.
  • Lyft locken på bärblandningen med hjälp av en degskrapa eller spatel. Tryck ner kanterna med en liten gaffel och sticka ytan.
  • Baka drottningpajerna i ca 30 minuter. Om du gör pajerna på sommaren med färska bär blir gräddningstiden kortare.
  • Låt pajerna svalna något. Vispa grädden till ett skum, smaka av med vaniljsocker.
  • Dekorera de glutenfria drottningpajerna med blåbär och hallon och blad av färsk mynta eller citronmeliss.

    Servera med vispad grädde. Leila Kekkonen |Himoleipuri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.