Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri kladdig dadelkaka eller "sticky toffee pudding"

Glutenfri kladdig dadelkaka eller "sticky toffee pudding"

Glutenfri kladdig dadelkaka eller "sticky toffee pudding"

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

form
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfri kladdig dadelkaka eller "Sticky toffee pudding" är en brittisk godbit som äts året runt. Den här kakan passar särskilt bra till jul- och nyårsfirandet.

Ingredienser

Beredning

  • Hacka dadlarna i små bitar. Koka upp vattnet och häll det över dadlarna. Tillsätt bakpulver och ställ åt sidan i minst 10 minuter. Vispa samman det mjuka smöret och sockret i en annan skål. Tillsätt sirapen. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om hela tiden. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt till smeten. Häll slutligen dadelblandningen i smeten och blanda.
  • Häll smeten i en smord ugnsform. Grädda i 175°C varm ugn i ca 30-35 minuter.
  • Förbered kolasåstoppingen medan kakan står i ugnen. Koka upp smöret och farinsockret på låg värme. När smöret är helt smält, tillsätt grädden. Låt koka upp innan du lyfter kastrullen från spisen. När den glutenfria kladdiga dadelkakan har kommit ut ur ugnen, stick hål i den med en gaffel och häll hälften av såsen över kakan. Lämna resten av kolasås till servering. Du kan också servera kakan med vaniljglass.

    Ina Elevant | Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.