Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt superbröd och mandelricotta
Glutenfritt superbröd och mandelricotta
Publicerad på
Glutenfritt superbröd och mandelricotta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
1
BrödTillagningstid
1
timme15
minuterGlutenfritt superbröd och mandelricotta är en hälsosam boost till din dag! Detta och många fler hälsosamma recept på frukost, lunch och middag hittar du i Sanna Hiltunens bok 7 Days of Healing Food.
Ingredienser
- Superbröd
Torra ingredienser:
1 dl (60 g) solrosfrön
1 dl (40g) Glutenfri Havreflingor Virtasalmi Spannmålsprodukt
2 dl (60 g) pumpafrön
1,5 tsk salt
Våt:
1 dl (60 g) Virtasalmi flingprodukt glutenfri linfrö
4 msk jungfruolja av kokosnöt
1 msk Honung
6 dl varmvatten
- Manteliricotta
100 g skalade mandlar
3 msk näringsjästflingor
1 msk citronsaft
0,25 tsk salt
0,25 tsk lökpulver
vatten
Beredning
- Superbröd
- Blanda ihop de torra ingredienserna riktigt väl.
- Värm upp vattnet och tillsätt kokosolja, honung och linfrön. Låt det svälla en stund.
- Tillsätt de torra ingredienserna och blanda riktigt väl. Det bästa sättet är att pressa blandningen för hand för att se till att alla torra ingredienser blandas i vattnet.
- Klipp till bitar av bakplåtspapper så att de passar formen. Tryck ut degen i formen, täck över och låt jäsa i 2-10 timmar.
- Grädda i 175 c ugn i ca 40 min, ta sedan mycket försiktigt ut brödet ur ugnen med ett bakplåtspapper (var försiktig så att du inte bränner händerna!) och fortsätt grädda brödet utan bakplåtspapper i ca 35 min. Låt svalna helt innan det skärs upp.
- Manteliricotta
- Blötlägg mandlarna över natten. Låt rinna av och skölj. msk Lägg alla ingredienser i en matberedare och tillsätt vatten en matsked i taget för att få önskad konsistens (ca 3-4 ).
Glutenfritt superbröd och mandelricotta är redo att avnjutas! Sanna Hiltunen |Healing Food