Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt superbröd och mandelricotta

Glutenfritt superbröd och mandelricotta

Glutenfritt superbröd och mandelricotta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

1

timme 

15

minuter

Glutenfritt superbröd och mandelricotta är en hälsosam boost till din dag! Detta och många fler hälsosamma recept på frukost, lunch och middag hittar du i Sanna Hiltunens bok 7 Days of Healing Food.

Ingredienser

Beredning

  • Superbröd
  • Blanda ihop de torra ingredienserna riktigt väl.
  • Värm upp vattnet och tillsätt kokosolja, honung och linfrön. Låt det svälla en stund.
  • Tillsätt de torra ingredienserna och blanda riktigt väl. Det bästa sättet är att pressa blandningen för hand för att se till att alla torra ingredienser blandas i vattnet.
  • Klipp till bitar av bakplåtspapper så att de passar formen. Tryck ut degen i formen, täck över och låt jäsa i 2-10 timmar.
  • Grädda i 175 c ugn i ca 40 min, ta sedan mycket försiktigt ut brödet ur ugnen med ett bakplåtspapper (var försiktig så att du inte bränner händerna!) och fortsätt grädda brödet utan bakplåtspapper i ca 35 min. Låt svalna helt innan det skärs upp.
  • Manteliricotta
  • Blötlägg mandlarna över natten. Låt rinna av och skölj. msk Lägg alla ingredienser i en matberedare och tillsätt vatten en matsked i taget för att få önskad konsistens (ca 3-4 ).


  • Glutenfritt superbröd och mandelricotta är redo att avnjutas! Sanna Hiltunen |Healing Food

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.