Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri chokladpåsktårta
Glutenfri chokladpåsktårta
Publicerad på
Glutenfri chokladpåsktårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
20
minuterIngredienser
125 g smör/margarin
125 g glutenfri mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 tsk bakpulver
1 msk kakaopulver, t.ex. Van Houten
1 dl mandelkross
- Ovanpå
1 tlk vispad grädde
1 rs orange keso
0,5 dl florsocker
- För dekoration
1 tlk aprikoshalvor i sockerlag
vindruvor
citronmelissblad
Beredning
- Smält fettet och smula ner chokladen i fettet.
- Rör om tills chokladen har smält.
- Vispa ägg och socker tills det är skummigt.
- Blanda mjöl, bakpulver och kakaopulver.
- Rör ner den feta chokladblandningen i äggvitorna.
- Tillsätt mjölblandningen till degen genom en sil och rör ner mandelmjölet.
- Bred ut degen i en mjölad långpanna och grädda i 175°C varm ugn i ca 20 minuter.
- Kakan ska förbli degig inuti och platta ut när den svalnar.
- Låt kakan svalna i formen innan du flyttar över den till en platt tallrik.
- kaka Kyl tills den är kall.
- Ovanpå
- Vispa den kalla grädden till ett löst skum.
- Blanda i färskost och strösocker.
- Bred ut blandningen på den kalla kakan.
- kaka Garnera med avrunna aprikoshalvor, vindruvor och citronmelissblad.