Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri påskkaka med choklad

Glutenfri påskkaka med choklad

Glutenfri påskkaka med choklad

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

20

Protokoll

Ingredienser

  • 125 g smör/margarin

  • 125 g glutenfri mörk choklad

  • 2 ägg

  • 2 dl socker

  • 1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 1 tsk bakpulver

  • 1 rkl kakaopulver, t.ex. Van Houten

  • 1 dl mandelkross

  • Ovanpå
  • 1 tlk vispad grädde

  • 1 rs orangefärgad keso

  • 0,5 dl florsocker

  • För dekoration
  • 1 tlk aprikoshalvor i sockerlag

  • druvor

  • Blad av citronmeliss

Beredning

  • Smält fettet och smula ner chokladen i fettet.
  • Rör om tills chokladen har smält.
  • Vispa ägg och socker till skum.
  • Blanda mjöl, bakpulver och kakaopulver.
  • Rör ner den feta chokladblandningen i äggvitorna.
  • Tillsätt mjölblandningen till degen genom en sil och rör ner mandelmjölet.
  • Bred ut degen i en mjölad långpanna och grädda i 175°C varm ugn i ca 20 minuter.
  • Kakan ska vara degig inuti och plattas ut när den svalnat.
  • Låt kakan svalna i formen innan den flyttas över till en platt tallrik.
  • Kyl kakan tills den är kall.
  • Ovanpå
  • Vispa den kalla grädden till ett löst skum.
  • Blanda i färskost och strösocker.
  • Bred ut blandningen på den kalla kakan.
  • Dekorera tårtan med avrunna aprikoshalvor, vindruvor och citronmelissblad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.