AINEKSET
125 g voita/margariinia
125 g gluteenitonta tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl sokeria
n.1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta esim. Van Houten
1 dl mantelirouhetta
PÄÄLLE
1 tlk vispikermaa
1 rs appelsiinituorejuustoa
½ dl tomusokeria
KORISTEEKSI
1 tlk aprikoosin puolikkaita sokeriliemessä
viinirypäleitä
sitruunanmelissalehtiä
VALMISTUS
Sulata rasva ja rouhi suklaa rasvan joukkoon.
Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe.
Sekoita rasva suklaaseos munavaahtoon.
Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita joukkoon mantelirouhe.
Levitä taikina jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 20 min.
Kakun on tarkoitus jäädä sisältä taikinamaiseksi ja painua litteäksi jäähdyttyään.
Anna kakun jäähtyä vuoassa enne kuin siirrät sen tasapohjaiselle vadille.
Jäähdytä kakku kylmäksi.
PÄÄLLE
Vatkaa kylmä kerma löysäksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
Levitä seos kylmälle kakulle.
Koristele kakku valutetuille aprikoosin puolikkailla, viinirypäleillä ja sitruunamelissan lehdillä.