Gluteeniton Rahkapiirakka

Gluteeniton Rahkapiirakka

AINEKSET

2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
¾ dl sokeria
½ tl suolaa
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
4,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
75g voita

JUUREN AINEKSET
2,5 dl maitoa (+37 astetta)
25 g hiiva
1 tl sokeri
1,5 dl pullajauhoseosta

JUUREEN LISÄTÄÄN
1 kananmuna
½ rkl kardemummaa
½ tl suolaa
¾ dl sokeria
75 g voita (pehmeää)
3dl jauhoja (225 g)

TÄYTE
2 tlk maitorahkaa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 kanamunaa
n.1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
n.3 dl rusinoita / 1 tlk aprikooseja

VALMISTUS

VALMISTA ENSIN JUURI:
Sekoita ainekset keskenään
Anna olla liinan alla lämpimässä paikassa noin.10min ( tai kunnes kuplii )

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kananmuna ja kuivat aineet taikinajuureen.
Lisää pehmeä voi.
Vaivaa taikinaa voimakkaasti käsin tai konetta/sähkövatkainta käyttäen.
Erota taikinasta 1/5.
Kauli isompi osa uunipannun kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä.
Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja nosta reunat ylös.
Kauli lopputaikina leivinpaperin päällä ja leikkaa suikaleiksi ristikkoa varten.
Kohota taikinat leivinliinan alla noin puolen tunnin ajan.

TÄYTE
Sekoita ainekset keskenään ja levitä täyte kohonneelle taikinalle.
Asettele aprikoosit pinnalle ja niiden väliin kohonneet ristikkonauhat.
Voitele ristikkonauhat ja reunat munalla.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 min.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *