Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä
Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä
Resepti julkaistu
Gluteeniton Härkäpapu Vuokaleipä
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
1
leipäKypsennysaika
40
minuuttiaAinekset
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
6 dl Virtasalmen Viljatuotten Gluteenitonta Härkäpapujauhoseosta (jätä osa leipävuoan jauhottamiseen)
Valmistus
- Laita kulhoon 42 asteinen vesi.
- Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva ja sekoita.
- Lisää suola, loput jauhot ja vaivaa taikina huolella.
- Parhaiten se onnistuu yleiskoneella.
- Anna taikinan levähtää hetki.
- Voitele ja jauhota leipävuoka.
- Kumoa taikina vuokaan ja tasoita pinta. Peitä leivinliinalla.
- Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa 45-60 minuuttia. Paista 220 asteessa 40-45 minuuttia.
- Kumoa leipä ritilälle ja kääräise puhtaaseen leivinliinaan.
Härkäpapujauhosta tehty leipä oli ajatuksissa jo pitkään. Tässä helppo resepti. Loistavasti nousi leipä vuoassa ja nyt uunissa. Lämpö on melko korkea 40-45 minuuttiin, joten peitin leivän 15 minuutin kohdalla ja laskin lämpöä. Uunini on tehokas.
35 minuuttiin teflonvuoassa 200 asteessa leipäni oli jo täysin kypsä. Kaunis vaalea, hienojakoinen sisus. Kuori rapea.