Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku
Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
15-18
kplKypsennysaika
48
minuuttiaAinekset
200 g voita / marg.
200 g tummaa suklaata
250 g soseutettua punajuurta (kaupasta saa myös valmiiksi keitettyjä punajuuria vakuumipakkauksessa)
2 rkl espressoa / vahvaa kahvia
2 dl (135g) Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 kananmunaa
2,2 dl (190g) sokeria
- Suklaakuorrute
170 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 tl voita
- Suklaakuorrute, vegaaninen
150 g raakasuklaata esim. Goodion
1 dl kookoskermaa
1 tl margariinia
Valmistus
- Punajuuret keitetään ja soseutetaan tai kaupan valmiiksi keitetyt punajuuret soseutetaan.
- Lisää espresso/vahva kahvi punajuuriseokseen.
- Sulata voi/marg. ja lisää suklaa.
- Anna jäähtyä.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää punajuuri-espressoseos ja voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon.
- Viimeiseksi lisätään keskenään sekoitetut pullajauhoseos, leinjauhe ja kaakaojauhe.
- Paista jauhotetussa irtopohjavuoassa 150 ast. kiertoilmauunissa n. 48 min.
- Kakku jää kosteaksi sisältä.
- Jäähdytä hyvin.
- Kakun voi halutessaan kuorruttaa.
- Suklaakuorrute
- Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
- Lisää voi/ marg. ja kuohukerma/kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.
- Anna kuorrutuksen jäähtyä.
- Kaada kuorrutus lopuksi kakun päälle ja reunoille.
- Koristele esim. granaattiomenan siemeniä.
© Satu Urasto