Gluteeniton Suklaa-Punajuurikakku

AINEKSET

200g voita / marg.
200g tummaa suklaata
250g soseutettua punajuurta (kaupasta saa myös valmiiksi keitettyjä punajuuria vakuumipakkauksessa)
2 rkl espressoa / vahvaa kahvia
2 dl (135g) Virtasalmen Viljatuotteen Pullajauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
5 kananmunaa
2,2 dl (190g) sokeria

SUKLAAKUORRUTE
170g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
2 tl voita

SUKLAAKUORRUTE, VEGAANINEN
150g raakasuklaata esim. Goodion
1 dl kookoskermaa
1 tl margariinia

VALMISTUS

Punajuuret keitetään ja soseutetaan tai kaupan valmiiksi keitetyt punajuuret soseutetaan.
Lisää espresso/vahva kahvi punajuuriseokseen.
Sulata voi/marg. ja lisää suklaa.
Anna jäähtyä.
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää punajuuri-espressoseos ja voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon.
Viimeiseksi lisätään keskenään sekoitetut pullajauhoseos, leinjauhe ja kaakaojauhe.
Paista jauhotetussa irtopohjavuoassa 150 ast. kiertoilmauunissa n.48 min.
Kakku jää kosteaksi sisältä.
Jäähdytä hyvin.
Kakun voi halutessaan kuorruttaa.

SUKLAAKUORRUTE
Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa.
Lisää voi/ marg. ja kuohukerma/kookoskerma ja sekoita tasaiseksi.
Anna kuorrutuksen jäähtyä.
Kaada kuorrutus lopuksi kakun päälle ja reunoille.
Koristele esim. granaattiomenan siemeniä.

© Satu Urasto

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *