Gluteenittomat Tähtitortut

AINEKSET

250 g pehmeää margariinia
500 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
Leipomiseen Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa 

PÄÄLLE
Tähtitorttu-marmeladia (esim. Puolukka-kirsikka!)
Koristeluun tomusokeria

VALMISTUS

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
Anna tekeytyä noin vartin.
Kauli taikinasta hyvin ohut levy (paksuus noin 2 mm) ja leikkaa siitä tähtitorttumuotilla aihioita.
Nosta kaksi aihiota varovasti metallilastan kanssa päällekkäin leivinpaperin päälle ja taittele sakarat keskelle varoen, sillä taikina murtuu herkästi.
Nosta tortun keskelle kahdella lusikalla nokare paistonkestävää marmeladia.
Paista 200 -asteisessa uunissa noin. 15-20 minuuttia kunnes tortut saavat hieman väriä.
Koristele tortut siivilöimällä niiden päälle tomusokeria.
Annoksesta tulee keskimäärin 18 torttua.
Jos todella ohueksi kauliminen tuntuu mahdottomalta, voi levyn jättää myös tuplapaksuiseksi ja tehdä tortuista yksinkertaisia.
Paksumpi taikina voi painua hieman paistettaessa, mutta se ei makua haittaa.

©Eilamari

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *