Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Tähtitortut
Gluteenittomat Tähtitortut
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Tähtitortut
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
18
kplKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
250 g pehmeää margariinia
500 g Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 tl suolaa
1,5 dl vettä
Leipomiseen Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa
- Päälle
Tähtitorttu-marmeladia (esim. Puolukka-kirsikka!)
Koristeluun tomusokeria
Valmistus
- Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi.
- Anna tekeytyä noin vartin.
- Kauli taikinasta hyvin ohut levy (paksuus noin 2 mm) ja leikkaa siitä tähtitorttumuotilla aihioita.
- Nosta kaksi aihiota varovasti metallilastan kanssa päällekkäin leivinpaperin päälle ja taittele sakarat keskelle varoen, sillä taikina murtuu herkästi.
- Nosta tortun keskelle kahdella lusikalla nokare paistonkestävää marmeladia.
- Paista 200 -asteisessa uunissa noin. 15-20 minuuttia kunnes tortut saavat hieman väriä.
- Koristele tortut siivilöimällä niiden päälle tomusokeria.
- Annoksesta tulee keskimäärin 18 torttua.
- Jos todella ohueksi kauliminen tuntuu mahdottomalta, voi levyn jättää myös tuplapaksuiseksi ja tehdä tortuista yksinkertaisia.
- Paksumpi taikina voi painua hieman paistettaessa, mutta se ei makua haittaa.
©Eilamari