Gluteenittomat Haukipullat

Gluteenittomat Haukipullat

AINEKSET

n. 700-900g haukea tai muuta kalaa jauhettuna
2 kananmunaa
1dl kermaa
0,75dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarihiutaleita/ Kaurahiutaleita
1,5-2tl suolaa
valkopippuria
1,5-2rkl sitruunamehua
1-2rkl kuivattua ruohosipulia

KASTIKE
50g sulatettua voita
1tl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta 
1 keltuainen
1dl kermaa
3rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1rkl kuivattua ruohosipulia

VALMISTUS

Sekoita keskenään kaikki aineet ja anna taikinan tekeytyä kylmässä vähintään vartti, jos tunnin maltat odottaa niin maku on vielä parempi.
Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja paista voissa tai voi-oliiviöljyseoksessa kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.

KASTIKE
Sulata kattilassa voi, se ei saa kuitenkaan kuumentua liikaa.
Lisää jauhot ja kerma, sekoita ja lisää sitruunamehu ja keltuainen.
Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Kastiketta ei saa keittää tai se juoksettuu!
Mausta saostunut kastike suolalla ja ruohosipulilla ja tarjoile heti.

© Noora Viljakainen

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *