Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat Haukipullat
Gluteenittomat Haukipullat
Resepti julkaistu
Gluteenittomat Haukipullat
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Ainekset
n. 700-900 g haukea tai muuta kalaa jauhettuna
2 kananmunaa
1 dl kermaa
0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenittomia Tattarihiutaleita / Kaurahiutaleita
1,5-2 tl suolaa
valkopippuria
1,5-2 rkl sitruunamehua
1-2 rkl kuivattua ruohosipulia
- Kastike
50 g sulatettua voita
1 tl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 keltuainen
1 dl kermaa
3 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1 rkl kuivattua ruohosipulia
Valmistus
- Sekoita keskenään kaikki aineet ja anna taikinan tekeytyä kylmässä vähintään vartti, jos tunnin maltat odottaa niin maku on vielä parempi.
- Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä ja paista voissa tai voi-oliiviöljyseoksessa kohtalaisella lämmöllä kypsiksi.
- Kastike
- Sulata kattilassa voi, se ei saa kuitenkaan kuumentua liikaa.
- Lisää jauhot ja kerma, sekoita ja lisää sitruunamehu ja keltuainen.
- Kuumenna seosta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
- Kastiketta ei saa keittää tai se juoksettuu!
- Mausta saostunut kastike suolalla ja ruohosipulilla ja tarjoile heti.
© Noora Viljakainen