Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Rommirus-tårta
Glutenfri romrussinkaka
Publicerad på
Glutenfri romrussinkaka
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
20
stTillagningstid
40
minuterIngredienser
1,5 dl russin
1 dl mörk rom
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
3,5 dl Glutenfritt bovetemjöl från Virtasalmi Cereal Products
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk soda
2 dl kvarg
Beredning
- Ugnen brann fortfarande när jag lade russinen i rommen. De ska stå i flera timmar, så att de suger åt sig vätskan bättre. När ugnen var klar att baka började jag göra själva kakan.
- Jag vispade det mjuka smöret och sockret och tillsatte äggen ett i taget.
- kvarg Tillsätt sedan de blandade torra ingredienserna och växla.
- Till sist blandade jag ner russin och rom i degen.
- Min kakform är så grund att den här degen var för stor för den. Så jag hällde en del av smeten i muffinsformar.
- Min ugn var fortfarande över 200 grader och jag gräddade kakan i 25 minuter. Värmen var dock helt klart för mycket för den här kakan, eftersom ytan mörknade för mycket.
- 175 grader och 40-50 minuter skulle säkert vara en mer lämplig tillagningstid.