Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri Rommirus-tårta

Glutenfri romrussinkaka

Glutenfri romrussinkaka

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

20

st
Tillagningstid

40

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Ugnen brann fortfarande när jag lade russinen i rommen. De ska stå i flera timmar, så att de suger åt sig vätskan bättre. När ugnen var klar att baka började jag göra själva kakan.
  • Jag vispade det mjuka smöret och sockret och tillsatte äggen ett i taget.
  • kvarg Tillsätt sedan de blandade torra ingredienserna och växla.
  • Till sist blandade jag ner russin och rom i degen.
  • Min kakform är så grund att den här degen var för stor för den. Så jag hällde en del av smeten i muffinsformar.
  • Min ugn var fortfarande över 200 grader och jag gräddade kakan i 25 minuter. Värmen var dock helt klart för mycket för den här kakan, eftersom ytan mörknade för mycket.
  • 175 grader och 40-50 minuter skulle säkert vara en mer lämplig tillagningstid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.