Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri gräddcheesecake

Glutenfri curd persiko tårta

Glutenfri curd persiko tårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

45

minuter

Idén till en glutenfri grahamskakstårta kom från en blogg som heter SugarStory. Bina som surrar runt toppingen är en rolig dekorationsidé och fortfarande ganska lätt att göra. Men kom ihåg att när du bakar glutenfritt måste även ingredienserna till dekorationen vara glutenfria. Du kan till exempel använda glutenfri choklad till binas ögon.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör

  • 0,5 dl socker

  • 1 ägg

  • 2,25 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar

  • 1 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • 1 tlk persikor

  • 200 g mjölkkvarg

  • 1 dl vispgrädde

  • saft av en halv citron

  • 2 ägg

  • 0,5 dl socker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • Bin
  • några persikohalvor

  • glutenfri mörk choklad

  • glutenfri vit choklad

  • mandelspån

Beredning

  • Botten
  • Rör smör och socker till en grädde. Rör ner ägget i skummet.
  • Blanda de torra ingredienserna och smör-socker-ägg till en deg.
  • Bred ut degen på botten och 1-1½ sida av den lösa formen.
  • Fyllning
  • Hacka hälften av persikorna i burken och fördela över bottnen.
  • Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen och häll över persikobitarna.
  • Grädda i låg ugn på 175 grader i ca 45 minuter.
  • Dekorationer
  • Torka de återstående persikohalvorna.
  • Smält den mörka chokladen och den vita chokladen. Lägg pralinerna i påsar och klipp ett litet hål i hörnet.
  • Pressa ränder av mörk choklad över persikohalvorna och binas ansikten.
  • Pressa ut den vita chokladen till skivor för ögonen och den mörka chokladen till prickar på toppen.
  • Gör små snitt i mitten av persikorna och lägg mandelchipsen på dem som vingar.


  • Dekorera den glutenfria grahamskakan och ställ in den i kylen en stund i väntan på servering. © Ursprunglig idé från Anne-Mari Ollikainens blogghttp://starbox.fi/sokeristory

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.