Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri cheesecake med grädde

Glutenfri gräddpaj

Glutenfri gräddpaj

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

12

st
Tillagningstid

45

Protokoll

Idén till en glutenfri grahamskakstårta kom från en blogg som heter SugarStory. Bina som surrar runt toppingen är en rolig dekorationsidé och fortfarande ganska lätt att göra. Men kom ihåg att när du bakar glutenfritt måste dekorationsingredienserna också vara glutenfria. Du kan till exempel använda glutenfri choklad till binas ögon.

Ingredienser

Beredning

  • Botten
  • Rör smör och socker till en kräm. Rör ner ägget i skummet.
  • Blanda de torra ingredienserna och smör-socker-ägg till en deg.
  • Bred ut degen på botten och 1-1½ sida av den löstagbara formen.
  • Fyllning
  • Hacka hälften av persikorna i burken och fördela över bottnen.
  • Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen och häll över persikostyckena.
  • Baka i 175 grader svag ugn i ca 45 minuter.
  • Dekorationer
  • Torka de resterande persikohalvorna.
  • Smält den mörka chokladen och den vita chokladen. Lägg chokladen i påsar och klipp ett litet hål i hörnet.
  • Tryck ut mörka chokladränder över persikohalvorna och binas ansikten.
  • Tryck ut den vita chokladen i skivor till ögon och sedan den mörka chokladen i prickar på toppen.
  • Gör små snitt i mitten av persikorna och placera mandelspånen på dem som vingar.
  • Dekorera den glutenfria grahamskakstårtan och ställ i kylen en stund i väntan på servering.

    © Originalidé från Anne-Mari Ollikainens blogg http://starbox.fi/sokeristory

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.