Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri cheesecake med grädde
Glutenfri gräddpaj
Recept publicerat
Glutenfri gräddpaj
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
45
minuterIdén till en glutenfri grahamskakstårta kom från en blogg som heter SugarStory. Bina som surrar runt toppingen är en rolig dekorationsidé och fortfarande ganska lätt att göra. Men kom ihåg att när du bakar glutenfritt måste dekorationsingredienserna också vara glutenfria. Du kan till exempel använda glutenfri choklad till binas ögon.
Ingredienser
- Botten
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
2,25 dl Virtasalmis glutenfria mjölblandning för bullar från spannmålsprodukter
1 tsk bakpulver
- Fyllning
1 tlk persikor
200 g mjölkdeg
1 dl vispgrädde
Saft av en halv citron
2 ägg
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
- Bin
några persikohalvor
glutenfri mörk choklad
glutenfri vit choklad
mandelspån
Beredning
- Botten
- Rör smör och socker till en kräm. Rör ner ägget i skummet.
- Blanda de torra ingredienserna och smör-socker-ägg till en deg.
- Bred ut degen på botten och 1-1½ sida av den löstagbara formen.
- Fyllning
- Hacka hälften av persikorna i burken och fördela över bottnen.
- Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen och häll över persikostyckena.
- Baka i 175 grader svag ugn i ca 45 minuter.
- Dekorationer
- Torka de resterande persikohalvorna.
- Smält den mörka chokladen och den vita chokladen. Lägg chokladen i påsar och klipp ett litet hål i hörnet.
- Tryck ut mörka chokladränder över persikohalvorna och binas ansikten.
- Tryck ut den vita chokladen i skivor till ögon och sedan den mörka chokladen i prickar på toppen.
- Gör små snitt i mitten av persikorna och placera mandelspånen på dem som vingar.
- Dekorera den glutenfria grahamskakstårtan och ställ i kylen en stund i väntan på servering.
© Originalidé från Anne-Mari Ollikainens blogg http://starbox.fi/sokeristory