Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri lingon- och apelsinhydekaka

Glutenfri lingon-äpple-apelsin-hortensiatårta

Glutenfri lingon-äpple-apelsin-hortensiatårta

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
portioner

10-12

doser
Tillagningstid

15

Protokoll

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg

  • 0,5 dl rörsocker

  • 0,5 dl Virtasalmi spannmålsprodukt mörk glutenfri mjölpuré

  • 0,5 tsk bakpulver

  • rivet skal av en tvättad apelsin

  • Fyllning
  • 5 smörgåsblad

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 dl smaksatt apelsinkräm

  • 1,5 dl lingonsylt

  • socker (rörsocker)

  • Glimmer
  • 1,5 dl apelsinjuice

  • 2 smörgåsblad

Beredning

  • Svansjön
  • Vispa ägg och socker skummigt och tillsätt sedan de torra ingredienserna och skorpan.
  • Grädda botten i en 20 cm långpanna i 175°C i 15 minuter.
  • Fyllning
  • Lägg tillbaka bottnen i den urtvättade formen och fukta med apelsinjuice.
  • Toppa sedan med fyllningen, där de övriga ingredienserna tillsätts till vispgrädden.
  • Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 minuter i kallt vatten.
  • Krama ur vattnet ur gelatinet och smält dem i den varma lingonsaften, om du har en sockerfri lingonsorbet kan du tillsätta ca 0,5 dl (rör)socker.
  • Lägg fyllningen ovanpå tårtbottnen och ställ i kylen några timmar eller över natten.
  • Glimmer
  • Blötlägg gelatinbladen och värm 0,5 dl apelsinjuice och smält i blandningen.
  • Tillsätt resten av apelsinjuicen och häll över den glaserade kakan.
  • Ställ tillbaka i kylskåpet
  • Nästa dag tar du ut kakan ur formen och dekorerar den som du vill.
  • Tårtan är fin och syrlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.