Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku

Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku

AINEKSET

KAKKUPOHJA
2 munaa
0.5 dl ruokosokeria
0.5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0.5 tl leivinjauhetta
yhden pestyn appelsiinin raastettu kuori

TÄYTE
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maustettua appelsiinirahkaa
1.5 dl puolukkasurvosta
(ruoko)sokeria

KIILLE
1.5 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

VALMISTUS

KAKKUPOHJA
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuivat aineet ja kuoriraaste.
Paista pohja 20 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 minuuttia.

TÄYTE
Laita pohja takaisin pestyyn irtopohjavuokaan ja kostuta appelsiinimehulla.
Sitten päälle täyte, jossa kermavaahtoon on lisättynä muut aineet.
Liota liivatteita kylmässä vedessä n.10 minuuttia kylmässä vedessä.
Purista liivatteesta vesi pois ja sulata ne kuumaan puolukkamehuun, jos sinulla on sokeriton puolukkasurvos voit lisätä n. 0,5dl (ruoko)sokeria.
Täyte kakkupohjan päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

KIILLE
Liota liivatelehdet ja kuumenna 0,5dl appelsiinimehua ja sulata joukkoon.
Lisää loput appelsiinimehut joukkoon ja kaada jähmettyneen kakun päälle.
Laita takaisin jääkaappiin

Irroita seuraavana päivänä kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Kakku on mukavan kirpeä.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *