Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku
Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Puolukka-Appelsiini Hyydykekakku
Reseptin kirjoittaja Kirsi Epäilys
Servings
10-12
annoksetKypsennysaika
15
minuuttiaAinekset
- Kakkupohja
2 munaa
0,5 dl ruokosokeria
0,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
yhden pestyn appelsiinin raastettu kuori
- Täyte
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 dl maustettua appelsiinirahkaa
1,5 dl puolukkasurvosta
(ruoko)sokeria
- Kiille
1,5 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä
Valmistus
- Kaukkupohja
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää kuivat aineet ja kuoriraaste.
- Paista pohja 20 cm irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 minuuttia.
- Täyte
- Laita pohja takaisin pestyyn irtopohjavuokaan ja kostuta appelsiinimehulla.
- Sitten päälle täyte, jossa kermavaahtoon on lisättynä muut aineet.
- Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 minuuttia kylmässä vedessä.
- Purista liivatteesta vesi pois ja sulata ne kuumaan puolukkamehuun, jos sinulla on sokeriton puolukkasurvos voit lisätä n. 0,5 dl (ruoko)sokeria.
- Täyte kakkupohjan päälle ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Kiille
- Liota liivatelehdet ja kuumenna 0,5 dl appelsiinimehua ja sulata joukkoon.
- Lisää loput appelsiinimehut joukkoon ja kaada jähmettyneen kakun päälle.
- Laita takaisin jääkaappiin
- Irroita seuraavana päivänä kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
- Kakku on mukavan kirpeä.