Gluteeniton Rahkapersikkatorttu

Gluteeniton Rahkapersikkatorttu

Tähän ihanaan pääsiäskakkuun löytyi idea SokeriStory – nimisestä blogista. Päällisen koristeluina pörräävät mehiläiset ovat hauska koristeluidea ja vielä kohtalaisen helppo toteuttaa. Muista kuitenkin, kun leivotaan gluteenitonta, pitää myös koristeiden ainesosien olla gluteenittomia. Pörriäisten silmiin voi käyttää silloin esimerkiksi gluteenitonta suklaata.

AINEKSET

POHJA
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
2 1/4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
1 tlk persikoita
200g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
puolen sitruunan mehu
2 munaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

MEHILÄISET
muutama persikanpuolikas
gluteenitonta tummaa suklaata
gluteenitonta valkoista suklaata
mantelilastuja

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna vaahtoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja voi-sokeri-muna taikinaan.
Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja 1-1½ reunoille.

TÄYTE
Pilko puolet tölkin persikoista ja levitä pohjan päälle.
Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada persikanpalojen päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 45 minuuttia.

KORISTEET
Kuivaa loput persikanpuolikkaat.
Sulata tumma suklaa ja valkoinen suklaa. Laita suklaat pusseihin ja leikkaa kulmaan pieni aukko.
Pursota tummasta suklaasta raidat persikan puolikkaiden päälle sekä naamat mehiläisille.
Pursota valkoisesta suklaasta kiekot silmiksi ja sen jälkeen tummasta suklaasta pisteet niiden päälle.
Tee persikoihin pienet viillot keskelle ja asettele niihin mantelilastut siiviksi.

© Alkuperäinen idea Anne-Mari Ollikaisen blogista http://starbox.fi/sokeristory

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *