Hemsidan " Glutenfritt fullkornsmjöl Dark TEF " Glutenfria rispajer av ljus mjölblandning
Glutenfria rispiroger från Ljus Mjölblandning
Publicerad på
Glutenfria rispiroger från Ljus Mjölblandning
Recept av Jamiela Ruotsalainen
Tillagningstid
15
minuterIngredienser
- Deg
2,5 dl kallt vatten
1 dl Glutenfritt Mörkt Teff-mjöl från Virtasalmen Viljatuote
3 dlLjus Glutenfri Mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
1 msk rypsolja
0,75 tsk salt
- Fyllning
2,5 dl Vatten
7,5 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 ägg
- För smörjning
100 g smör
0,25 dl vatten
Beredning
- Fyllning
- Tillred risgröten.
- Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt grötris och salt.
- När vattnet har sugits upp i riset, tillsätt mjölken och koka tills riset är mjukt.
- Låt gröten svalna.
- Blanda ner ägget i den avsvalnade gröten.
- Deg
- Förbered degen för höljet genom att blanda de övriga ingredienserna i kallt vatten med en trägaffel.
- Blanda degen tills den är smidig och fast.
- Strö mjöl på bordet och kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock skiva.
- Tryck ut degen till rundlar med kanten av ett dricksglas.
- Kavla rundlarna tunna och lägg dem ovanpå varandra under plastfolie.
- Lägg mjöl mellan rundlarna så att de inte klibbar ihop.
- Sätt några rundlar i taget på bordet, bred ut ett ca 1 cm tjockt skikt av fyllning i mitten.
- Vik de motsatta kanterna över fyllningen och nyp ihop. Grädda i 275-300 grader i ca 15 min
- Smörjning
- Pensla med en blandning av smält smör och vatten efter gräddningen.
- Servera med äggsmör.
Hejsan!
Vad tycker ni är det bästa mjölet att använda till glut. karelska piroger? Har ni hört om någon gör glut. pirogbotten med en pastamaskin? Jag försökte en gång, men det var inte lätt! Jag fortsatte att göra för hand, degen var inte lämplig för en pastamaskin, som många vanliga pirogbottnar är. Om ni har några tips, låt mig veta!