Startsida " Glutenfri mörk TEF - fullkornsmjöl " Glutenfria rispiroger från Ljus Mjölblandning

Glutenfria rispiroger från Ljus Mjölblandning

Glutenfria rispiroger från Ljus Mjölblandning

Recept av Jamiela Ruotsalainen
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

15

Protokoll

Ingredienser

Beredning

  • Fyllning
  • Tillred risgröten.
  • Koka upp vattnet i en kastrull, tillsätt grötris och salt.
  • När vattnet har sugits upp i riset, tillsätt mjölken och koka tills riset är mjukt.
  • Låt gröten svalna.
  • Blanda ägget i den avsvalnade gröten.
  • Deg
  • Förbered degen för höljet genom att blanda de övriga ingredienserna i kallt vatten med en trägaffel.
  • Blanda degen tills den är jämn och fast.
  • Strö mjöl på bordet och kavla ut degen till en ca 0,5 cm tjock skiva.
  • Tryck ut degen till rundlar med kanten av ett dricksglas.
  • Kavla rundlarna tunna och lägg dem ovanpå varandra under plastfolie.
  • Lägg mjöl mellan rundlarna så att de inte klibbar ihop.
  • Sätt några rundlar i taget på bordet, bred ut ett ca 1 cm tjockt skikt av fyllning i mitten.
  • Vik de motsatta kanterna över fyllningen och nyp ihop. Grädda i 275-300 grader i ca 15 min
  • Smörjning
  • Pensla med en blandning av smält smör och vatten efter gräddningen.
  • Servera med äggsmör.

En kommentar

  1. Hejsan!
    Vad tycker ni är det bästa mjölet att använda till glut. karelska piroger? Har ni hört om någon gör glut. pirogbotten med en pastamaskin? Jag försökte en gång, men det var inte lätt! Jag fortsatte att göra för hand, degen var inte lämplig för en pastamaskin, som många vanliga pirogbottnar är. Om ni har några tips, låt mig veta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.