Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri lingon-apelsin-hyde-tårta
Glutenfri lingon-apelsingelékaka
Publicerad på
Glutenfri lingon-apelsingelékaka
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
10-12
ransonerTillagningstid
15
minuterIngredienser
- Tårtbotten
2 ägg
0,5 dl rörsocker
0,5 tsk bakpulver
det rivna skalet av en tvättad apelsin
- Fyllning
5 smörgåsblad
2 dl vispgrädde
2 dl smaksatt apelsingrädde
1,5 dl lingonsylt
socker (rörsocker)
- Glimmer
1,5 dl apelsinjuice
2 gelatinblad
Beredning
- Svansjön
- Vispa ägg och socker till skum, tillsätt sedan de torra ingredienserna och skorpblandningen.
- Grädda bottnen i en 20 cm lång långpanna i 175°C i 15 minuter.
- Fyllning
- Lägg tillbaka bottnen i den tvättade formen och fukta med apelsinjuice.
- Toppa sedan med fyllningen, där de övriga ingredienserna läggs till den vispade grädden.
- Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter i kallt vatten.
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma lingonsaften, om du har en sockerfri lingonsorbet kan du tillsätta ca 0,5 dl (rör)socker.
- Lägg fyllningen ovanpå tårtbottnen och låt stå i kylen i några timmar eller över natten.
- Glimmer
- Blötlägg gelatinbladen och värm upp 0,5 dl apelsinjuice och smält ner i blandningen.
- Tillsätt resten av apelsinjuicen och häll den över den frostade kakan.
- Ställ tillbaka i kylskåpet
- kaka Ta ut dem ur formen nästa dag och dekorera dem som du vill.
- kaka är fin och syrlig.