Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri lingon-apelsin-hyde-tårta

Glutenfri lingon-apelsingelékaka

Glutenfri lingon-apelsingelékaka

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

10-12

ransoner
Tillagningstid

15

minuter

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg

  • 0,5 dl rörsocker

  • 0,5 dl Viljatuote Mörk Glutenfri Mjölblandning

  • 0,5 tsk bakpulver

  • det rivna skalet av en tvättad apelsin

  • Fyllning
  • 5 smörgåsblad

  • 2 dl vispgrädde

  • 2 dl smaksatt apelsingrädde

  • 1,5 dl lingonsylt

  • socker (rörsocker)

  • Glimmer
  • 1,5 dl apelsinjuice

  • 2 gelatinblad

Beredning

  • Svansjön
  • Vispa ägg och socker till skum, tillsätt sedan de torra ingredienserna och skorpblandningen.
  • Grädda bottnen i en 20 cm lång långpanna i 175°C i 15 minuter.
  • Fyllning
  • Lägg tillbaka bottnen i den tvättade formen och fukta med apelsinjuice.
  • Toppa sedan med fyllningen, där de övriga ingredienserna läggs till den vispade grädden.
  • Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 10 minuter i kallt vatten.
  • Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält dem i den varma lingonsaften, om du har en sockerfri lingonsorbet kan du tillsätta ca 0,5 dl (rör)socker.
  • Lägg fyllningen ovanpå tårtbottnen och låt stå i kylen i några timmar eller över natten.
  • Glimmer
  • Blötlägg gelatinbladen och värm upp 0,5 dl apelsinjuice och smält ner i blandningen.
  • Tillsätt resten av apelsinjuicen och häll den över den frostade kakan.
  • Ställ tillbaka i kylskåpet
  • kaka Ta ut dem ur formen nästa dag och dekorera dem som du vill.
  • kaka är fin och syrlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.