Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri gräddcheesecake
Glutenfri curd persiko tårta
Publicerad på
Glutenfri curd persiko tårta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
12
stTillagningstid
45
minuterIdén till en glutenfri grahamskakstårta kom från en blogg som heter SugarStory. Bina som surrar runt toppingen är en rolig dekorationsidé och fortfarande ganska lätt att göra. Men kom ihåg att när du bakar glutenfritt måste även ingredienserna till dekorationen vara glutenfria. Du kan till exempel använda glutenfri choklad till binas ögon.
Ingredienser
- Botten
100 g smör
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
- Fyllning
1 tlk persikor
200 g mjölkkvarg
1 dl vispgrädde
saft av en halv citron
2 ägg
0,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
- Bin
några persikohalvor
glutenfri mörk choklad
glutenfri vit choklad
mandelspån
Beredning
- Botten
- Rör smör och socker till en grädde. Rör ner ägget i skummet.
- Blanda de torra ingredienserna och smör-socker-ägg till en deg.
- Bred ut degen på botten och 1-1½ sida av den lösa formen.
- Fyllning
- Hacka hälften av persikorna i burken och fördela över bottnen.
- Blanda de övriga ingredienserna till fyllningen och häll över persikobitarna.
- Grädda i låg ugn på 175 grader i ca 45 minuter.
- Dekorationer
- Torka de återstående persikohalvorna.
- Smält den mörka chokladen och den vita chokladen. Lägg pralinerna i påsar och klipp ett litet hål i hörnet.
- Pressa ränder av mörk choklad över persikohalvorna och binas ansikten.
- Pressa ut den vita chokladen till skivor för ögonen och den mörka chokladen till prickar på toppen.
- Gör små snitt i mitten av persikorna och lägg mandelchipsen på dem som vingar.
Dekorera den glutenfria grahamskakan och ställ in den i kylen en stund i väntan på servering. © Ursprunglig idé från Anne-Mari Ollikainens blogghttp://starbox.fi/sokeristory