Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri renpaj
Glutenfri renpaj
Publicerad på
Glutenfri renpaj
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
12-15
stTillagningstid
55
minuterIngredienser
- Pajbotten
1 kokt potatis (ca 50 g)
75 g smör
1 ägg
1/4 tsk salt
100 g Virtasalmi's Spannmålsprodukt Glutenfri Mosade bönor och ärtor
0,5 tsk bakpulver
- Fyllning
120 g kallrökt renkött
250 g Koskenlaskija okryddad mat
2 ägg
1 dl 15 % matlagningsgrädde
0,25 tsk salt
1 tsk krossad rosépeppar
100 g riven ost
Beredning
- Pajbotten
- Jag mosar den överblivna kokta potatisen med en gaffel och tillsätter mjukt smör och ägg.
- Genom att knåda för hand blandade jag i mjöl+bakpulver+saltblandningen.
- Med hjälp av lite mjöl klappade jag ut degen i botten på en 26 cm pajform.
- Jag ställde in pannan i kylskåpet i ytterligare femton minuter för att jämna ut sig.
- Innan jag satte in den i ugnen prickade jag botten med en gaffel.
- Botten fick förgräddas i 175 grader i cirka tio minuter.
- mjölkkvargOm du inte har kokt potatis, använd 50 g istället .
- Under tiden förberedde jag fyllningen:
- På den förstekta basen strödde jag rensteken, ovanpå hällde jag de övriga ingredienserna, förutom den rivna osten, som jag strödde jämnt över.
- Ställ sedan in pajen i ugnen i ytterligare 45 minuter.
- Till ostsåsen använde jag Best of the Farm-ostsås, som består av 50% färskost och 50% edam. Men andra gryn går säkert också bra.
- Det är definitivt ingen bra idé att tillsätta för mycket salt i fyllningen, eftersom renköttet är ganska salt. Men andra gryn kommer säkert att göra det.