Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri renpaj

Glutenfri renpaj

Glutenfri renpaj

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

12-15

st
Tillagningstid

55

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Pajbotten
  • Jag mosar den överblivna kokta potatisen med en gaffel och tillsätter mjukt smör och ägg.
  • Genom att knåda för hand blandade jag i mjöl+bakpulver+saltblandningen.
  • Med hjälp av lite mjöl klappade jag ut degen i botten på en 26 cm pajform.
  • Jag ställde in pannan i kylskåpet i ytterligare femton minuter för att jämna ut sig.
  • Innan jag satte in den i ugnen prickade jag botten med en gaffel.
  • Botten fick förgräddas i 175 grader i cirka tio minuter.
  • mjölkkvargOm du inte har kokt potatis, använd 50 g istället .
  • Under tiden förberedde jag fyllningen:
  • På den förstekta basen strödde jag rensteken, ovanpå hällde jag de övriga ingredienserna, förutom den rivna osten, som jag strödde jämnt över.
  • Ställ sedan in pajen i ugnen i ytterligare 45 minuter.
  • Till ostsåsen använde jag Best of the Farm-ostsås, som består av 50% färskost och 50% edam. Men andra gryn går säkert också bra.
  • Det är definitivt ingen bra idé att tillsätta för mycket salt i fyllningen, eftersom renköttet är ganska salt. Men andra gryn kommer säkert att göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.