Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria Morotsgrytbröd
Glutenfritt morotsbröd
Publicerad på
Glutenfritt morotsbröd
Recept av Marika Kaila
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterDet läckra glutenfria morotsgrytbrödet är definitivt värt ansträngningen. Förbered degen kvällen innan och grädda på morgonen. Du får färskt bröd direkt till frukost.
Ingredienser
4 dl vatten (+42 C)
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 dl (2 små) morötter rivna
1,5 dl Virtasalmi Cereal Products glutenfria mörka fullkornsrismjöl
Beredning
- Blanda torrjäst, psyllium, salt och riven morot med vatten.
- Tillsätt till sist mjölet.
- Rör om ordentligt, men knåda inte.
- Låt jäsa 12 timmar på bordet i rumstemperatur, täck skålen med plastfolie.
- Nästa morgon rullar du snabbt degen till en boll och låter den jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Sätt grytan med lock i kall ugn och sätt på ugnen på 225 C och låt den värmas upp i 30 min.
- Efter det lägger du brödet i grytan och sätter på locket.
- Grädda i 30 min, ta sedan av locket och fortsätt grädda i 15 min.
- Det glutenfria morotsgrytbrödet är klart att äta efter att det svalnat lite.
Marika Kaila | En massa deg upp till handlederna