Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfria Morotsgrytbröd

Glutenfritt morotsbröd

Glutenfritt morotsbröd

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Det läckra glutenfria morotsgrytbrödet är definitivt värt ansträngningen. Förbered degen kvällen innan och grädda på morgonen. Du får färskt bröd direkt till frukost.

Ingredienser

Beredning

  • Blanda torrjäst, psyllium, salt och riven morot med vatten.
  • Tillsätt till sist mjölet.
  • Rör om ordentligt, men knåda inte.
  • Låt jäsa 12 timmar på bordet i rumstemperatur, täck skålen med plastfolie.
  • Nästa morgon rullar du snabbt degen till en boll och låter den jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  • Sätt grytan med lock i kall ugn och sätt på ugnen på 225 C och låt den värmas upp i 30 min.
  • Efter det lägger du brödet i grytan och sätter på locket.
  • Grädda i 30 min, ta sedan av locket och fortsätt grädda i 15 min.
  • Det glutenfria morotsgrytbrödet är klart att äta efter att det svalnat lite.

    Marika Kaila | En massa deg upp till handlederna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.