Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt morotsbröd

Glutenfritt morotsbröd

Glutenfritt morotsbröd

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

Protokoll

Ett gott glutenfritt morotsbröd är definitivt värt besväret. Förbered degen kvällen innan och grädda på morgonen. Då har du färskt bröd direkt till frukost.

Beredning

  • Blanda torrjäst, psyllium, salt och morotsgryn i vattnet.
  • Tillsätt slutligen mjölet.
  • Rör om ordentligt, men knåda inte.
  • Låt jäsa i 12 timmar på bordet i rumstemperatur, täck skålen med plastfolie.
  • Nästa morgon rullar du snabbt ihop degen till en boll och låter den jäsa ytterligare 30 minuter under en duk.
  • Ställ in grytan med lock i en kall ugn och sätt ugnen på 225 C, låt den värmas upp i 30 min.
  • Lägg sedan brödet i grytan och täck med locket.
  • Grädda i 30 min, ta sedan av locket och fortsätt gräddningen i 15 min.
  • Glutenfri morotspannkaka är redo att avnjutas efter lite kylning.

    Marika Kaila | Upp till handlederna med deg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.