Startsida " Glutenfria recept " Glutenfritt morotsbröd
Glutenfritt morotsbröd
Recept publicerat
Glutenfritt morotsbröd
Recept av Marika Kaila
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
ProtokollEtt gott glutenfritt morotsbröd är definitivt värt besväret. Förbered degen kvällen innan och grädda på morgonen. Då har du färskt bröd direkt till frukost.
Ingredienser
4 dl vatten (+42 C)
1 tsk torrjäst
1 tsk salt
2 dl (2 små) morötter rivna
1,5 dl Glutenfritt mörkt fullkornsrismjöl från Virtasalmi spannmålsprodukt
Beredning
- Blanda torrjäst, psyllium, salt och morotsgryn i vattnet.
- Tillsätt slutligen mjölet.
- Rör om ordentligt, men knåda inte.
- Låt jäsa i 12 timmar på bordet i rumstemperatur, täck skålen med plastfolie.
- Nästa morgon rullar du snabbt ihop degen till en boll och låter den jäsa ytterligare 30 minuter under en duk.
- Ställ in grytan med lock i en kall ugn och sätt ugnen på 225 C, låt den värmas upp i 30 min.
- Lägg sedan brödet i grytan och täck med locket.
- Grädda i 30 min, ta sedan av locket och fortsätt gräddningen i 15 min.
- Glutenfri morotspannkaka är redo att avnjutas efter lite kylning.
Marika Kaila | Upp till handlederna med deg