Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri liten jordgubbstårta

Glutenfri liten jordgubbstårta

Glutenfri liten jordgubbstårta

Recept av Kirsi Euspilys
0.0 från 0 röster
Portioner

8

bitar
Tillagningstid

20

minuter

Den enkla glutenfria lilla jordgubbstårtan är gjord på glutenfritt tef-mjöl från Virtasalmi Cereal Products. Fylld med rabarberpuré och vispad grädde. Oj, vilken härlig sommargodis det här blir.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa socker och ägg till ett skummigt skum.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet under försiktig omrörning.
  • Grädda bottnen i en lös form i 180 grader i ca 20 minuter.
  • Fyllning
  • Koka rabarbern och sockret tills det är puré.
  • Fukta botten innan du lägger i fyllningarna, t.ex. med mjölk.
  • Skeda rabarber-sockerblandningen över den avsvalnade bottnen.
  • Vispa grädden och tillsätt färskost och vaniljsocker.
  • Fördela grädden över blandningen.
  • Garnera med jordgubbar och myntablad.


  • Glutenfri liten jordgubbstårta är perfekt för en liten sötsugna eller ett litet sällskap. Kirsi Epäilys |Villa Kanervas bakugn

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.