Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri liten jordgubbstårta
Glutenfri liten jordgubbstårta
Publicerad på
Glutenfri liten jordgubbstårta
Recept av Kirsi Euspilys
Portioner
8
bitarTillagningstid
20
minuterDen enkla glutenfria lilla jordgubbstårtan är gjord på glutenfritt tef-mjöl från Virtasalmi Cereal Products. Fylld med rabarberpuré och vispad grädde. Oj, vilken härlig sommargodis det här blir.
Ingredienser
2 ägg
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
- Fyllning
1 dl vispgrädde
100 g vaniljfärskost
1 tsk vaniljsocker
- Sose
250 g rabarber
1 dl socker
Beredning
- Vispa socker och ägg till ett skummigt skum.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet under försiktig omrörning.
- Grädda bottnen i en lös form i 180 grader i ca 20 minuter.
- Fyllning
- Koka rabarbern och sockret tills det är puré.
- Fukta botten innan du lägger i fyllningarna, t.ex. med mjölk.
- Skeda rabarber-sockerblandningen över den avsvalnade bottnen.
- Vispa grädden och tillsätt färskost och vaniljsocker.
- Fördela grädden över blandningen.
- Garnera med jordgubbar och myntablad.
Glutenfri liten jordgubbstårta är perfekt för en liten sötsugna eller ett litet sällskap. Kirsi Epäilys |Villa Kanervas bakugn
behöver du lägga Psyllium i vätskan
Hej Paula!
Behövs inte. Du kan blanda den med andra torra ingredienser.