Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri pannkaka (Pannkaka)

Glutenfri pannkaka (Panari)

Glutenfri pannkaka (Panari)

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.5 från 29 röster
Portioner

1

bakplåt
Tillagningstid

30

minuter

Glutenfria pannkakor är en godbit som alla kan njuta av! Med det här receptet är du säker på att få en lyckad pannkaka varje gång. Receptet ger en god glutenfri pannkaka som du kan servera med till exempel jordgubbssylt.

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 225 grader.
  • Smält smöret.
  • Blanda alla ingredienser i en skål och häll ut på ett bakplåtspapper och grädda i cirka en halvtimme.
  • Glutenfria pannkakor kan serveras som dessert eller mellanmål med kaffe eller te. Pannkakan kan toppas med vispad grädde, hallonsylt, hela hallon, jordgubbar, blåbär. De mest moderna påläggen är chokladsås eller sirap.

18 Kommentarer

  1. Vad sägs om att göra pannkakan även äggfri och mjölkfri? Gärna med en mångsidig pannkaksmix. t RM

    1. Hej Roosa! Ett alternativ skulle kunna vara att prova en produkt som heter No egg som äggersättning och använda mjölk som t.ex. havremjölk. Men tyvärr har vi inte något recept för dessa modifieringar ännu.

    2. Jag gör alltid veganskt genom att modifiera detta recept och det blir riktigt bra! havre Jag använder No Egg-mjöl istället för ägg, mjölkfritt margarin istället för smör och en mängd olika soja-, mandel-, kokos- och risdrycker för vätskan.

        1. Ett fantastiskt recept. Tidigare har jag aldrig lyckats göra en glutenfri pannkaka, men den här gången blev resultatet riktigt bra.

    3. Personligen ersätter jag ägget med en banan, så en svärtad (ju svartare desto bättre) banan per ägg. Istället för mjölk kan du använda vad du nu använder istället.

  2. Bra saker kommer med en riktlinje. En av våra favoritgodisar för hela familjen. Garanterat utsökt. Mums😋

  3. Inget bakpulver för detta ... Kan mjölet i pannkaksreceptet ändras till bara 1:1 glutenfritt? Förändrar bakpulvret konsistensen?

    1. Hej Arja!

      Vi har inte märkt att bakpulver har någon inverkan på hur gott det här receptet är! Men om du vill kan du till exempel lägga till en tesked bakpulver. När du byter ut vetemjöl rekommenderar vi alltid att du tillsätter lite mindre av vår glutenfria mjölblandning. Ersätt t.ex. 3 dl vetemjöl med 2½ dl glutenfri mjölmix och tillsätt mer mjölmix om det behövs. Våra glutenfria mjölmixer är något mer tillräckliga eftersom de sväller mer än vetemjöl.

    1. Hej Liisa, tack för ditt tips! Hur mycket kikärtsmjöl använder du för att ersätta ett ägg?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.