Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri saftig äppeltårta
Glutenfri saftig äppeltårta
Publicerad på
Glutenfri saftig äppeltårta
Recept av Marika Kaila
Portioner
12
stTillagningstid
50
minuterIngredienser
- Smulblandning
50 g mjukt smör
0,75 dl Brunt socker
2 tsk äkta äkta vaniljsocker
1,5 tsk kanel
1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
- Botten
200 g mjukt smör
2 dl socker
4 tsk äkta vaniljsocker
2stora ägg
1 prk (200g) gräddfil
1 msk vaniljsmak
1 msk vaniljkrämspulver
2 tsk bakpulver
4 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote
skala och hacka 4 äpplen
Beredning
- Smulblandning
- Vänd alla ingredienser till mycket mjukt smör
- Lägg i frysen för att vänta
- Botten
- Vispa det mjuka smöret och sockret.
- Tillsätt äggen ett i taget och rör om väl i skålen.
- gräddfil Tillsätt och resten av ingredienserna.
- Blanda väl.
- Dra åt bakplåtspapperet på undersidan.
- Smörj och mjöla botten och kanter.
- Häll hälften av degen på botten och hälften av äppelbitarna ovanpå degen och strö hälften av smulblandningen över äpplena.
- Lägg resten av degen ovanpå smulblandningen, resten av äpplena och toppa med resten av smulblandningen.
- Grädda i 180°C i ca 50 min.
- Dekorera som du vill.