Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mehevä Omenakakku
Gluteeniton Mehevä Omenakakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mehevä Omenakakku
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
12
kplKypsennysaika
50
minuuttiaAinekset
- Muruseos
50 g pehmeää voita
0,75 dl fariinisokeria
2 tl aitoa aitoa vaniljasokeria
1,5 tl kanelia
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
- Pohja
200 g pehmeää voita
2 dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 iso kananmunaa
1 prk (200g) kermaviiliä
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
kuori ja pilko 4 omenaa
Valmistus
- Muruseos
- Nypi kaikki aineet hyvin pehmeään voihin
- Laita pakastimeen odottamaan
- Pohja
- Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat yksitellen hyvin völissä sekoittaen.
- Lisää kermaviili ja loput aineet.
- Sekoita hyvin.
- Pingota leivinpaperi pohjalle.
- Voitele ja jauhota pohja ja reunat.
- Kaada puolet taikinasta pohjalle, sekä puolet omenapaloista taikinan päälle ja ripottele puolet muruseoksesta omenoiden päälle.
- Laita loput taikinat muruseoksen päälle sekä loput omenat ja päällimäiseksi loput muruseoksesta.
- Paista 180’c n. 50 min.
- Koristele haluamallasi tavalla.