Gluteeniton Mehevä Omenakakku

AINEKSET

MURUSEOS
50g pehmeää voita
3/4 dl fariinisokeria
2 tl aitoa aitoa vaniljasokeria
1½tl kanelia
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta

POHJA
200g pehmeää voita
2dl sokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 iso kananmunaa
1prk. (200g) kermaviiliä
1 rkl vanilja-aromia
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
kuori ja pilko 4 omenaa

VALMISTUS

MURUSEOS
Nypi kaikki aineet hyvin pehmeään voihin
Laita pakastimeen odottamaan

POHJA
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää kananmunat yksitellen hyvin völissä sekoittaen.
Lisää kermaviili ja loput aineet.
Sekoita hyvin.
Pingota leivinpaperi pohjalle.
Voitele ja jauhota pohja ja reunat.
Kaada puolet taikinasta pohjalle, sekä puolet omenapaloista taikinan päälle ja ripottele puolet muruseoksesta omenoiden päälle.
Laita loput taikinat muruseoksen päälle sekä loput omenat ja päällimäiseksi loput muruseoksesta.
Paista 180’c n.50min.
Koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *