Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka

Glutenfri äppelkaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
3.4 från 16 röster
Portioner

25

st
Tillagningstid

1

timme 

Glutenfri äppelkaka är utsökt att servera på kaffebordet och ger en trevlig omväxling till julens utbud. Du kan använda bullamix eller lätt mjölmix efter din smak.

Ingredienser

Beredning

  • Vispa ägg och socker till en fluffig massa.
  • Tillsätt mjölken, det smälta smöret och äppelmoset.
  • Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen under försiktig omrörning. Blanda tills det är jämnt.
  • Häll degen i en smord ugnsform och grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme.
  • Låt svalna före upprepning.
  • Glutenfri äppelkaka är redo att avnjutas!

    Ina Elevant | Gluteenitonta

2 Kommentarer

  1. Smaken var bra så långt som vad som var moget. I ugnen i 1,5 timme och fortfarande rå inuti. Var 3 dl mjölk rätt mängd? Degen var ganska vattnig.

    1. Hallå?

      Det kan finnas många anledningar till en vattnig smet, till exempel ett mer rinnande äppelmos eller undervispad socker-äggvispad grädde. Vi kommer dock att testa det här receptet igen för att se till att ingredienserna är korrekta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.