Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri äppelkaka
Glutenfri äppelkaka
Publicerad på
Glutenfri äppelkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
25
stTillagningstid
1
timmeGlutenfri äppelkaka är utsökt att servera på kaffebordet och ger en trevlig omväxling till julens utbud. Du kan använda bullamix eller lätt mjölmix efter din smak.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker (minska mängden socker om äppelmoset är sötat)
150 g smör eller margarin
3 dl mjölk
2 dl äppelmos
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
4 dl Viljatuote Glutenfri Mjölmix för Bullar eller Ljus Glutenfri Mjölblandning
2 tsk bakpulver
Beredning
- Vispa ägg och socker till en fluffig massa.
- Tillsätt mjölken, det smälta smöret och äppelmoset.
- Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem till degen under försiktig omrörning. Blanda tills det är jämnt.
- Häll degen i en smord ugnsform och grädda i 175 grader varm ugn i ca 1 timme.
- Låt svalna före upprepning.
- Glutenfri äppelkaka är redo att avnjutas!
Ina Elevant | Gluteenitonta
Smaken var bra så långt som vad som var moget. I ugnen i 1,5 timme och fortfarande rå inuti. Var 3 dl mjölk rätt mängd? Degen var ganska vattnig.
Hallå?
Det kan finnas många anledningar till en vattnig smet, till exempel ett mer rinnande äppelmos eller undervispad socker-äggvispad grädde. Vi kommer dock att testa det här receptet igen för att se till att ingredienserna är korrekta!