Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri jordgubbscharlotta-kaka

Glutenfri jordgubbscharlottakaka

Glutenfri jordgubbscharlottakaka

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

14

st
Tillagningstid

7

minuter

kaka Läcker glutenfri jordgubbscharlotta - är perfekt för sommarens fester och kommer säkert att glädja alla! Den mjuka kakfyllningen och marängrulltårtan är en fantastisk kombination.

Ingredienser

  • Kavla tårtbotten
  • 4 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 1,5 dl Ljus glutenfri mjölblandning från Virtasalmen Viljatuote

  • 2 tsk bakpulver

  • Fyllning
  • Jordgubbssylt efter egen smak

  • Jordgubbar

  • Prov på tårta
  • 300 g jordgubbar

  • 200 g kvarg

  • 200 g vaniljfärskost

  • 3 dl grädde

  • 2 msk citronsaft

  • 8 smörgåsblad

  • Socker efter din smak

Beredning

  • Vispa socker och ägg. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem till skummet under så lite omrörning som möjligt.
  • Skrapa över degen till en djup bakform klädd med bakplåtspapper och platta till den. Grädda i 225°C på nedre falsen i ugnen i ca 7 minuter.
  • Låt svalna en stund efter att du tagit ut den ur ugnen (men rulla medan den fortfarande är varm). Fördela sylten jämnt över bottnen och lägg på de hackade jordgubbarna. Rulla ihop till en tät rulle.
  • Låt den glutenfria rulltårtan ligga inlindad i bakplåtspapper en stund för att blötläggas. Förbered tårtfyllningen.
  • Lägg gelatinet i kallt vatten så att det löses upp. Mixa jordgubbarna till puré. Vispa grädden till ett skum.
  • kvarg Blanda ihop färskost, grädde och jordgubbspuré. Tillsätt socker efter smak (jag tillsatte 0,5 dl).
  • Värm upp citronsaften i mikrovågsugnen till kokpunkten. Krama ur överflödigt vatten ur gelatinet och lös upp det i den uppvärmda saften. Låt blandningen rinna ner i fyllningen i ett tunt band under ständig omrörning.
  • Klä en rundbottnad skål med plastfolie. Jag använde en skål som rymmer ca 2 liter.
  • Skär rullen i skivor och lägg skivorna i en skål. Häll fyllningen i skålen med skivorna och jämna till ytan.
  • Täck slutligen över skålen med plastfolie och låt kakan svalna i kylen i minst fyra timmar, helst över natten.
  • kaka

    Glutenfri jordgubbscharlotta - är redo att avnjutas! Ina Elevant |Glutenfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.