Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku
Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
14
kplKypsennysaika
7
minuuttiaHerkullinen Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku sopii kesän juhliin ja maistuu varmasti kaikille! Pehmeä kakkutäyte ja masikkakääretorttu ovat mahtava yhdistelmä.
Ainekset
- Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
- Täyte
Mansikkahilloa makusi mukaan
Mansikoita
- Kakkutäyte
300 g mansikoita
200 g rahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
8 liivatelehteä
Sokeria makusi mukaan
Valmistus
- Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän.
- Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 7 minuuttia.
- Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen, (mutta rullaa vielä lämpimänä). Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle ja lisää paloitellut mansikan palat. Rullaa tiukalle rullalle.
- Jätä gluteeniton kääretorttu hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Valmista kakkutäyte.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vispaa kerma vaahdoksi.
- Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, rahka ja mansikkasose. Lisää sokeria makusi mukaan (lisäsin 0,5 dl).
- Kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun mehuun. Valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
- Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Käytin itse n. 2 litran vetoista kulhoa.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja tasoita pinta.
- Peitä kulho lopuksi kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään yön yli.
- Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku on valmis nautittavaksi!
Ina Elevant | Gluteenitonta