Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku

Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku

Herkullinen Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku sopii kesän juhliin ja maistuu varmasti kaikille! Pehmeä kakkutäyte ja masikkakääretorttu ovat mahtava yhdistelmä.

AINEKSET

Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
Mansikkahilloa makusi mukaan
Mansikoita

Kakkutäyte
300 g mansikoita
200 g rahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 dl kermaa
2 rkl sitruunamehua
8 liivatelehteä
Sokeria makusi mukaan

VALMISTUS

Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän.

Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa uunin alatasolla n. 7 minuuttia.

Anna jäähtyä hetki uunista ottamisen jälkeen, (mutta rullaa vielä lämpimänä). Levitä hillo tasaisesti pohjan päälle ja lisää paloitellut mansikan palat. Rullaa tiukalle rullalle.

Jätä gluteeniton kääretorttu hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Valmista kakkutäyte.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vispaa kerma vaahdoksi.

Sekoita keskenään tuorejuusto, kerma, rahka ja mansikkasose. Lisää sokeria makusi mukaan (lisäsin 0,5 dl).

Kuumenna sitruunamehu mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun mehuun. Valuta seos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Käytin itse n. 2 litran vetoista kulhoa.

Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kulho viipaleilla. Kaada täyte kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon ja tasoita pinta.

Peitä kulho lopuksi kelmulla ja anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mielellään yön yli.

Gluteeniton Mansikka Charlotta-kakku on valmis nautittavaksi!

Ina Elevant | Gluteenitonta

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *