Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ostpolenta

Glutenfri ostpolenta

Glutenfri ostpolenta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Portioner

5

st
Tillagningstid

20

minuter

Den fylliga glutenfria ostpolentan är ett smakrikt tillbehör till kött eller fisk. Polentan är också lätt att forma efter eget tycke och smak.

Ingredienser

Beredning

  • Häll vatten och grädde i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt salt och låt koka upp. Tillsätt majsmjölsblandningen i den kokande vatten- och gräddblandningen under omrörning med en visp.
  • När blandningen börjar koka, sänk värmen och täck grytan med ett lock. Låt sjuda i ca 20 minuter, tills polentan är färdigkokt. Rör om då och då för att förhindra att blandningen fastnar i botten.
  • Tillsätt smör, riven ost och svartpeppar. Rör om.
  • Servera glutenfri ostpolenta som tillbehör till kött eller fisk.

Tips

  • Häll polentan i en rektangulär ugnsform.
    Täck med plastfolie och låt svalna en stund. Skär polentan i rutor eller använd en form för att göra mönster. Stek bitarna i smör i en stekpanna strax före servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.