Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri ostpolenta
Glutenfri ostpolenta
Publicerad på
Glutenfri ostpolenta
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Portioner
5
stTillagningstid
20
minuterDen fylliga glutenfria ostpolentan är ett smakrikt tillbehör till kött eller fisk. Polentan är också lätt att forma efter eget tycke och smak.
Ingredienser
8 dl vatten
2 dl grädde
0,5-1 tsk salt
25 g smör
1 ps (130 g) riven Schwarzwaldost / 100 g riven parmesanost
svartpeppar från kvarn
Beredning
- Häll vatten och grädde i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt salt och låt koka upp. Tillsätt majsmjölsblandningen i den kokande vatten- och gräddblandningen under omrörning med en visp.
- När blandningen börjar koka, sänk värmen och täck grytan med ett lock. Låt sjuda i ca 20 minuter, tills polentan är färdigkokt. Rör om då och då för att förhindra att blandningen fastnar i botten.
- Tillsätt smör, riven ost och svartpeppar. Rör om.
- Servera glutenfri ostpolenta som tillbehör till kött eller fisk.
Tips
- Häll polentan i en rektangulär ugnsform.
Täck med plastfolie och låt svalna en stund. Skär polentan i rutor eller använd en form för att göra mönster. Stek bitarna i smör i en stekpanna strax före servering.