Startsida " Glutenfria recept " Glutenfri Julrulle

Glutenfri Julstubbe

Glutenfri Julstubbe

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

7

minuter

Glutenfri julstubbe är en traditionell delikatess på julbordet. Den saftiga julstubben kombinerar frisk apelsin, härlig vanilj och mörk kakao.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg

  • 1,5 dl socker

  • 1,5 dl Glutenfritt majsmjöl från Virtasalmen Viljatuote

  • 3 msk mörk kakao

  • Ovanpå
  • 150 g mangosylt eller annan sylt efter eget val

  • Fyllning
  • 1 burk (200 g) apelsinkvarg

  • 1,5 dl vispgrädde

  • 2 tsk äkta vaniljsocker

  • 1 rivet skal av en apelsin

  • 2 msk Vaniljkrämspulver

  • 75 g körsbär på burk

  • På ytan
  • 2,5 dl vispgrädde

  • 3 msk Vaniljkrämspulver

  • 1 msk mörkt kakaopulver

Beredning

  • Botten
  • Vispa ägg och socker till ett fluffigt skum.
  • Tillsätt mjöl och kakao och blanda försiktigt.
  • Grädda i 225°C i ca 7 min.
  • Låt bottnen svalna och stjälp sedan upp den på en rent bakplåtspapper och tillred fyllningen.
  • Ovanpå
  • Bred ovanpå avsvalnade bottnen.
  • Fyllning
  • Vispa grädde, apelsinkvarg, vaniljsocker och vaniljkrämspulver.
  • Tvätta apelsinen riktigt noga och riv skalet.
  • Hacka de konserverade körsbären fint och tillsätt tillsammans med den rivna apelsinen till fyllningen.
  • Fördela fyllningen över sylten, men lämna ca 5 cm av ena långsidan utan fyllning (annars svämmar den över när den rullas).
  • På ytan
  • Blanda ihop allt.
  • Skär två bitar av tårtan till kvistar och placera kvistarna där du vill ha dem.
  • Fördela den vispade grädden över toppen och dekorera som du vill.

Tips

  • Den glutenfria julstubben är färdig att ätas direkt men är som bäst följande dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.