Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt äppelbröd
Glutenfritt äppelbröd
Publicerad på
Glutenfritt äppelbröd
Recept av Marika Kaila
Portioner
1
BrödTillagningstid
45
minuterIngredienser
4 dl vatten (+42 C)
2 litet äpple rivet
1 tsk torrjäst
1 msk sirap
1 salt
1 dl solrosfrön
Beredning
- Blanda vatten, torrjäst, salt, sirap och psyllium och låt psylliumet svälla omedelbart.
- Tillsätt äppelmoset och de övriga ingredienserna. Blanda väl. Låt jäsa i 30 minuter.
- Sätt sedan ugnen på 220'c och ställ in grytan i kall ugn med locket på i 30 min.
- Sedan rullar du bröddegen i en gryta, stänger locket och sätter in den i ugnen.
- Grädda i 30 minuter, ta sedan av locket och fortsätt grädda i 15 minuter.
- Kyl och njut.
Tips
- Strö lite mjöl på botten av kastrullen för att förhindra att brödet fastnar i kastrullen.
- Baktiden är alltid ugnsspecifik.