Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfritt äppelbröd

Glutenfritt äppelbröd

Glutenfritt äppelbröd

Recept av Marika Kaila
0.0 från 0 röster
Portioner

1

Bröd
Tillagningstid

45

minuter

Ingredienser

Beredning

  • Blanda vatten, torrjäst, salt, sirap och psyllium och låt psylliumet svälla omedelbart.
  • Tillsätt äppelmoset och de övriga ingredienserna. Blanda väl. Låt jäsa i 30 minuter.
  • Sätt sedan ugnen på 220'c och ställ in grytan i kall ugn med locket på i 30 min.
  • Sedan rullar du bröddegen i en gryta, stänger locket och sätter in den i ugnen.
  • Grädda i 30 minuter, ta sedan av locket och fortsätt grädda i 15 minuter.
  • Kyl och njut.

Tips

  • Strö lite mjöl på botten av kastrullen för att förhindra att brödet fastnar i kastrullen.
  • Baktiden är alltid ugnsspecifik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.