Gluteeniton Omenaleipä

AINEKSET

4 dl vettä (+42’c)
2 pientä omenaa raasteena
2 tl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Psylliumia
1 tl kuivahiivaa
1 rkl siirappia
1 tl suolaa
1dl auringonkukansiemeniä
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Riisijauhoa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Tattarijauhoa

VALMISTUS

Sekoita vesi, kuivahiiva, suola, siirappi ja psylliumia ja anna psylliumin turvota heti.
Lisää omenaraaste ja loput aineet. Sekoita hyvin. Kohota 30min.
Laita tämän jälkeen uuni päälle 220’c ja laita pata kylmään uuniin kansineen 30min.
Jonka jälkeen pyöräytät leipätaikinan pataan, kansi kiinni ja uuniin.
Paista 30min jonka jälkeen ota kansi pois ja jatka paistamista 15min.
Jäähdytä ja nauti.

Vinkit
Ripottele padan pohjalle hieman jauhoja, ettei leipä tartu pataan kiinni.
Paistoaika on aina uunikohtainen.

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *