Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteeniton Mustikkapiirakka
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Resepti julkaistu
Gluteeniton Mustikkapiirakka
Reseptin kirjoittaja Marika Kaila
Annokset
15
kplKypsennysaika
25
minuuttiaAinekset
- Pohja
140 g pehmeää margariiniä
1,5 dl fariinisokeria
4 tl aitoa vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kananmunaa
0,75 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Pullajauhoseosta
- Täyte
2 prk (400g) kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
- Päälle
n. 2 dl mustikoita
Valmistus
- Pohja
- Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Lisää kananmunat ja sekoita.
- Lisää lopuksi jauhot, psylliumi ja leivinjauhe.
- Sekoita hyvin ja levitä voidellun ja jauhotettuun 27cm halk. olevaan piirakkavuokaan.
- Käytä apuna reilusti pullajauhoseosta.
- Täyte
- Sekoita kermaviilitäyte valmiiksi ja kaada se pohjan päälle.
- Ripottele mustikat viimeisenä kermaviilitäytteen päälle.
- Paista 175’c n. 25min.
Vinkki
- Jos käytät pakastemustikoita. Älä anna sulaa niiden.
- Pullajauhoseosta saat käyttää paljon apuna pohjan levityksessä.
- Tee ohuet reunat jotta keskelle jää enemmän taikinaa pohjaksi