Gluteeniton Jouluhalko

AINEKSET

POHJA
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Maissijauhoa 
3 rkl tummaa kaakaota

PÄÄLLE
150g mangohilloa tai muuta mielestäsi hilloa

TÄYTE
1 prk. (200g) appelsiinirahkaa
1½ dl vispikermaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
2 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
75g säilyke kirsikoita

PINNALLE
2½ dl vispikermaa
3 rkl vaniljakreemijauhetta (milletti)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

VALMISTUS

POHJA
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää jauhot ja kaakao ja sekoita nuolialla varovasti.
Paista 225’c n.7min.
Jäähdytä pohja ja kippaa pohja puhtaan leivinpaperin päälle ja valmista täyte.

PÄÄLLE
Levitä jäähtyneen pohja päälle.

TÄYTE
Vaahdota kerma, appelsiinirahka, vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe.
Pese appelsiini tosi hyvin ja raasta kuori.
Pilko säilyke kirsikat pieneksi ja lisää appelsiini raasteen kanssa täytteeseen.
Levitä täyte hillon päälle, mutta jätä n.5cm toisesta pitkästä sivusta ilman täytettä (käärittäessä levittyy muuten yli).

PINNALLE
Sekoita kaikki keskenään.
Leikkaa kääretortusta kaksi palaa oksiski ja asettele oksat haluamiisi paikkoihin.
Levitä kermavaahtoa kauttaalteen ja koristele haluamallasi tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *