Första sidan » Glutenfria recept » Glutenfri Yoghurtkaka
Glutenfri yoghurtkaka
Publicerad på
Glutenfri yoghurtkaka
Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
Tillagningstid
1
timmeGlutenfri yoghurtkaka är enkel och god att servera vid soffbordet. Du kan göra tårtan festlig genom att dekorera den med strösocker innan servering. Se en enkel receptvideo här .
Ingredienser
3 dl Virtasalmi Grain Products mörka glutenfria fullkornsrismjöl
3 dl socker
2 dl vanlig yoghurt
200 g smält smör
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bakpulver
Beredning
- Blanda alla ingredienser i en skål (vispa inte).
- Lägg degen i en smord och mjölad (t.ex. mörkt rismjöl) form.
- kaka Baka i 175 grader i ca 1 timme.
- kaka Stjälp upp på en tallrik först när den har svalnat en stund.
- Dekorera den glutenfria yoghurtkakan med florsocker om du vill