Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

20

minuter



Glutenfri och vegansk jordgubbstårta är lätt att göra även i stugan! Den perfekta godbiten under jordgubbssäsongen! Se bakningsvideon här

Ingredienser

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Skär jordgubbarna i små bitar. Blanda samman alla torra ingredienser: mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör ner vätskorna i de torra ingredienserna: havregryn, havregryns- eller sojayoghurt och olja. Rör till sist ner de hackade jordgubbarna och vänd försiktigt runt. Häll upp degen på ett bakplåtspapper och bred ut den jämnt. Plåtkakan är inte riktigt lika stor som bakplåtspappret, ca 3/4 av bakplåtspappret. Om du gör en större kaka (även en tunnare), kontrollera gräddningstiden vid 10-15 minuter. Grädda kakan i 20-25 minuter eller tills en kakprovare kommer ut ren.
  • Mixa jordgubbarna till puré med en mixer. Vispa havregrynen och vänd ner jordgubbspurén och sockret med en sked. Bred jordgubbsmoussen över den avsvalnade tårtbottnen och dekorera med jordgubbar.

    Glutenfri och vegansk jordgubbstårta är klar att avnjutas! Tiina Strandberg |My Berry Forest 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.