Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Glutenfri och vegansk jordgubbstårta

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

20

minuter



Glutenfri och vegansk jordgubbstårta är lätt att göra även i stugan! Den perfekta godbiten under jordgubbssäsongen! Se bakningsvideon här

Ingredienser

Beredning

  • Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Hacka jordgubbarna i små bitar. Blanda alla torra ingredienser: mjöl, socker, bakpulver och salt. Blanda vätskorna med de torra ingredienserna: havredryck, havresnacks eller sojayoghurt och olja. Blanda slutligen i de hackade jordgubbarna och vänd försiktigt ner dem. Häll smeten på bakplåtspappret och bred ut jämnt. Plåten är inte riktigt lika stor som bakplåtspappret, ungefär 3/4 av bakplåtspappret. Om du gör en större kaka (dvs. tunnare), kontrollera gräddningstiden på 10-15 minuter. Grädda kakan i 20-25 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren.
  • Mixa jordgubbarna till puré med en mixer. Vispa havregrynen och vänd ner jordgubbspurén och sockret med en sked. Bred jordgubbsmoussen över den avsvalnade tårtbottnen och dekorera med jordgubbar.

    Glutenfri och vegansk jordgubbstårta är klar att avnjutas! Tiina Strandberg |My Berry Forest 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.