Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku

Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku

Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku on helppo valmistaa vaikka mökillä! Täydellinen mansikkakauden herkku!

Katso leivontavideo tästä

AINEKSET

Kakkupohja
150 g mansikoita
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurajauhoseosta (Voit kokeilla kakkuun myös Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta)
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl gluteenitonta kauravälipalaa (maustamaton tai mansikan makuinen) tai soijapohjainen ”jogurtti”
1 dl rypsiöljyä

Kakun päälle
100 g mansikoita
2 dl gluteenitonta kauravispiä
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
n.200 g mansikoita koristeluun. Luomumansikoista voit syödä myös kannat.

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen: jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivien aineiden joukkoon nesteet: kaurajuoma, kauravälipala tai soijajogurtti ja öljy. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut mansikat kevyesti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Levykakku ei ole ihan koko leivinpaperin kokoinen, noin 3/4 leivinpaperista. Jos teet kakusta suuremman (eli myös ohuemman) tarkista paistoaika 10 -15 minuutin kohdalla. Paista kakkua 20-25 minuuttia tai kunnes tikkutesti on puhdas.

Sekoita mansikat soseeksi tehosekoittimella. Vaahdota kauravispi ja kääntele lusikalla joukkoon mansikkasose ja sokerit. Levitä mansikkavaahto jäähtyneen levykakkupohjan päälle ja koristele mansikoilla.

Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *