Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku

Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku

Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku on helppo valmistaa vaikka mökillä! Täydellinen mansikkakauden herkku!

Katso leivontavideo tästä

AINEKSET

Kakkupohja
150 g mansikoita
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteeniton Kaurajauhoseosta (Voit kokeilla kakkuun myös Vaaleaa Gluteenitonta Jauhoseosta)
1 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Hienoa Riisijauhoa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 dl gluteenitonta kaurajuomaa
1 dl gluteenitonta kauravälipalaa (maustamaton tai mansikan makuinen) tai soijapohjainen ”jogurtti”
1 dl rypsiöljyä

Kakun päälle
100 g mansikoita
2 dl gluteenitonta kauravispiä
2 rkl sokeria
½ tl vaniljasokeria
n. 200 g mansikoita koristeluun. Luomumansikoista voit syödä myös kannat.

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Laita leivinpaperi uunipellin päälle. Pilko mansikat pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen: jauhot, sokerit, leivinjauhe ja suola. Sekoita kuivien aineiden joukkoon nesteet: kaurajuoma, kauravälipala tai soijajogurtti ja öljy. Sekoita lopuksi joukkoon pilkotut mansikat kevyesti käännellen. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Levykakku ei ole ihan koko leivinpaperin kokoinen, noin 3/4 leivinpaperista. Jos teet kakusta suuremman (eli myös ohuemman) tarkista paistoaika 10 -15 minuutin kohdalla. Paista kakkua 20-25 minuuttia tai kunnes tikkutesti on puhdas.

Sekoita mansikat soseeksi tehosekoittimella. Vaahdota kauravispi ja kääntele lusikalla joukkoon mansikkasose ja sokerit. Levitä mansikkavaahto jäähtyneen levykakkupohjan päälle ja koristele mansikoilla. Gluteeniton ja vegaaninen mansikkalevykakku on valmis nautittavaksi!

Tiina Strandberg | My Berry Forest 

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.