Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet
Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet
Resepti julkaistu
Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Kypsennysaika
10
minuuttiaGluteenittomat tuplasuklaa cookiet ovat herkullinen yhdistelmä tummasuklaan makuista keksiä ja valkosuklaahippuja! Nämä amerikkalaiset keksit ovat rapeita pinnalta ja pehmeitä sisältä.
Ainekset
100 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1,5 dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 mm suolaa
1 rkl maitoa
150 g valkosuklaahippuja (voit laittaa myös enemmän)
Valmistus
- Suosittelemme sekoittamaan taikinan taikinakoukulla. Sekoita sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljauute ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita joukkoon suklaahiput. Jäähdytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Voit jättää taikinan myös esimerkiksi jääkaappiin yön yli.
- Nosta taikina huoneenlämpöön noin 15 min ennen leipomista. Aseta uuni lämpiämään 180-asteeseen. Ota jäätelökauhalla tai käsin taikinasta saman kokoisia pingispallon kokoisia palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista 10-12 minuuttia 180-asteessa. Paina halutessasi muutama valkosuklaa hippu keksien päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä ja herkuttele! Säilytä gluteenittomat tuplasuklaa cookiet ilmatiiviissä rasiassa.
Meillä lapsi on gluteeniton (nyt 12v). Tykkää näistä ja ohjekin niin helppo, että voi tehdä itse. Maistuu myös ”normi” syöjälle.
Ihan sika hyviä! Muokkasin ja käytin Virtasalmen tehvijauhoa ja durrajauhosekoitusta 1:1.