Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet

Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet

Gluteenittomat tuplasuklaa cookiet ovat herkullinen yhdistelmä tummasuklaan makuista keksiä ja valkosuklaahippuja! Nämä amerikkalaiset keksit ovat rapeita pinnalta ja pehmeitä sisältä.

AINEKSET

100 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljauutetta
2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Tummaa Gluteenitonta Jauhoseosta
1 ½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 mm suolaa
1 rkl maitoa
150 g valkosuklaahippuja (voit laittaa myös enemmän)

VALMISTUS

Suosittelemme sekoittamaan taikinan taikinakoukulla. Sekoita sokerit ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljauute ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa. Sekoita joukkoon suklaahiput. Jäähdytä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Voit jättää myös taikinan esimerkiksi jääkaappiin yön yli.

Nosta taikina huoneenlämpöön noin 15 min ennen leipomista. Aseta uuni lämpiämään 180-asteeseen. Ota jäätelökauhalla tai käsin taikinasta saman kokoisia pingispallon kokoisia palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista 10-12 minuuttia 180-asteessa. Paina halutessasi muutama valkosuklaa hippu keksien päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä ja herkuttele! Säilytä keksejä ilmatiiviissä rasiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *