Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat

Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat

Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat ovat herkullinen vaihtelu tavalliselle pullalle! Valitse suosikkisi tai leivo yhdestä taikinasta molempia!

AINEKSET

Taikina
Valmista pullataikina tämän reseptin mukaisesti.

Rahkatäyte
2 prk maitorahkaa
2 rkl sitruunamehua
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Mustikkatäyte
n. 300g mustikoita (pakaste tai tuore)
4 rkl perunajauhoja
sokeria

Jos haluat valmistaa puolet mustikkapullia ja puolet rahkapullia, puolita määrät.

VALMISTUS

Kun olet valmistanut taikinan leivo siitä heti pyöreitä pullia. Kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan. Paina esimerkiksi juomalasin pohjalla kuoppa kohonneiden pullien keskelle. Painele tarvittaessa sormilla pohjaa ohuemmaksi ja reunoja selkeämmäksi. Voitele pullat kananmunalla ennen täyttämistä.

Rahkapullat
Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Lusikoi pullien kuopat täyteen rahkatäytettä.

Mustikkapullat
Sekoita mustikat ja perunajauhot (ylimääräiset perunajauhot jäävät kulhon pohjalle). Lusikoi pullien kuoppiin reilusti mustikoita ja paina hieman sormilla. Mustikat painuvat kasaan paistaessa, joten pinnan ei tarvitse olla ennen paistoa reunojen tasalla. Ripottele päälle sokeria noin. 1 tl pullaa kohden.

Paista 200-asteessa noin. 10-12 minuuttia. Pakasta yli jääneet pullat samana päivänä. Gluteenittomat pullat tiivistyvät huoneenlämmössä säilöttynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *