Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat

Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat

Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat

Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 keskiarvio 0 arvostelijalta
Annokset

15

kpl
Kypsennysaika

10

minuuttia

Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat ovat herkullinen vaihtelu tavalliselle pullalle! Valitse suosikkisi tai leivo yhdestä taikinasta molempia!

Ainekset

  • Taikina
  • Valmista pullataikina tämän reseptin mukaisesti.

  • Rahkatäyte
  • 2 prk maitorahkaa

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 1 kananmuna

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • Mustikkatäyte
  • n. 300 g mustikoita (pakaste tai tuore)

  • 4 rkl perunajauhoja

  • sokeria

  • Jos haluat valmistaa puolet mustikkapullia ja puolet rahkapullia, puolita määrät.

Valmistus

  • Kun olet valmistanut taikinan leivo siitä heti pyöreitä pullia. Kohota lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan. Paina esimerkiksi juomalasin pohjalla kuoppa kohonneiden pullien keskelle. Painele tarvittaessa sormilla pohjaa ohuemmaksi ja reunoja selkeämmäksi. Voitele pullat kananmunalla ennen täyttämistä.
  • Rahkapullat
  • Sekoita rahkatäytteen ainekset keskenään. Lusikoi pullien kuopat täyteen rahkatäytettä.
  • Mustikkapullat
  • Sekoita mustikat ja perunajauhot (ylimääräiset perunajauhot jäävät kulhon pohjalle). Lusikoi pullien kuoppiin reilusti mustikoita ja paina hieman sormilla. Mustikat painuvat kasaan paistaessa, joten pinnan ei tarvitse olla ennen paistoa reunojen tasalla. Ripottele päälle sokeria noin. 1 tl pullaa kohden.
  • Paista 200-asteessa noin 10-12 minuuttia. Pakasta yli jääneet pullat samana päivänä. Gluteenittomat rahkapullat ja mustikkapullat tiivistyvät huoneenlämmössä säilöttynä.

Vinkki

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.