Gluteenittomat punajuurivohvelit

Gluteenittomat punajuurivohvelit

Gluteenittomat punajuurivohvelit maistuvat ja näyttävät ihanalta! Etsit sitten ideoita illalliselle tai brunssille, tätä suolaista vegaanista herkkua et halua jättää kokeilematta.

AINEKSET

2 rkl chia-siemeniä + 4 rkl vettä (liota väh. 5 min)
3 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Kaurajauhoa
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
4 dl kauramaitoa
1 dl punajuuripyreetä
1 rkl omenaviinietikkaa
½ tl suolaa
1 rkl sulatettua kookosöljyä (+lisää paistamiseen)

VALMISTUS

Aloita valmistamalla chia -’’muna’’. Sekoita siemenet ja vesi pienessä kulhossa ja anna levätä vähintään 5 minuuttia kunnes siemenet muodostavat paksun geelin.

Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa/kannussa kauramaito, omenaviinietikka ja kookosöljy ja sekoita jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi chia-geeli ja punajuuripyree ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä n. 5 minuuttia sillä välin, kun annat vohveliraudan lämmetä.

Paista vohvelit vohveliraudalla. Muista lisätä pannulle nokare kookosöljyä ennen vohvelin paistoa. Lisää kauramaitoa, mikäli taikina tuntuu liian paksulta. Taikinasta tulee n. 6 isoa vohvelia. Tarjoile esim. paistettujen kantarellien, ruohosipulilla maustetun vege creme fraichen, suolakurkkujen ja herneenversojen kera.

VINKKI! Lämmitä uuni n. 50 asteiseksi ja pidä jo paistetut vohvelit lämpimänä uunissa sillä välin kuin paistat loput taikinasta.

Emma Ranne | Nordic Sun Beams 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *