Etusivu » Gluteenittomat reseptit » Gluteenittomat punajuurivohvelit
Gluteenittomat punajuurivohvelit
Resepti julkaistu
Gluteenittomat punajuurivohvelit
Reseptin kirjoittaja Virtasalmen Viljatuote Oy
Annokset
n. 6
isoa vohveliaGluteenittomat punajuurivohvelit maistuvat ja näyttävät ihanalta! Etsit sitten ideoita illalliselle tai brunssille, tätä suolaista vegaanista herkkua et halua jättää kokeilematta.
Ainekset
2 rkl chia-siemeniä + 4 rkl vettä (liota väh. 5 min)
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
4 dl kauramaitoa
1 dl punajuuripyreetä
1 rkl omenaviinietikkaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sulatettua kookosöljyä (+lisää paistamiseen)
Valmistus
- Aloita valmistamalla chia -’’muna’’. Sekoita siemenet ja vesi pienessä kulhossa ja anna levätä vähintään 5 minuuttia kunnes siemenet muodostavat paksun geelin.
- Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa/kannussa kauramaito, omenaviinietikka ja kookosöljy ja sekoita nesteet jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi chia-geeli ja punajuuripyree ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä n. 5 minuuttia sillä välin, kun annat vohveliraudan lämmetä.
- Paista vohvelit vohveliraudalla. Muista lisätä pannulle nokare kookosöljyä ennen vohvelin paistoa. Lisää kauramaitoa, mikäli taikina tuntuu liian paksulta. Taikinasta tulee n. 6 isoa vohvelia. Tarjoile esim. paistettujen kantarellien, ruohosipulilla maustetun vege creme fraichen, suolakurkkujen ja herneenversojen kera.
Emma Ranne | Emma.ranne
Vinkki
- Lämmitä uuni n. 50 asteiseksi ja pidä jo paistetut gluteenittomat punajuurivohvelit lämpimänä uunissa sillä välin kuin paistat loput taikinasta.