Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu on helppo muokkaa oman näköiseksi erilaisilla täytteillä! Tämä pehmeä pohja on nopea ja helppo valmistaa.

AINEKSET

4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 ½ dl Virtasalmen Viljatuotteen Vaalea Gluteenitonta Jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta

Täyte
300-400 g hilloa
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljarahkaa (tai tuorejuustoa)

VALMISTUS

Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon sekoittaen mahdollisimman vähän. Kaavi taikina syvälle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita. Paista 225 asteessa 7-10 minuuttia.

Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen ja valmista täyte. Vaahdota kuohukerma ja lisää joukkoon rahka. Levitä tasaisesti pohjan päälle tasaisesti ensin hillo ja sitten ohut kerros kermaa. Rullaa kääretorttua melko tiukalle rullalle. Irrota pohjaa leivinpaperista samalla kun pyörität pohjaa rullalle. Näin pohja pysyy kasassa ja sen liikuttaminen yhtenä osana on helpompaa. Jätä hetkeksi vetäytymään leivinpaperiin käärittynä. Mikäli teit kääretortun etukäteen, tämä on myös hyvä tapa säilyttää sitä jääkaapissa.

Ripottele sokeria tortun päälle ennen tarjoilua tai koristele haluamallasi tavalla!

Tulosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *