Hemsidan " Glutenfria recept " Glutenfria söta munkar

Glutenfria söta munkar

Glutenfria söta munkar

Recept av Virtasalmen Viljatuote Oy
0.0 från 0 röster
Tillagningstid

12

minuter

En absolut höstfavorit är den glutenfria söta munken med pumpaskum! Denna godbit är också vegansk.

Ingredienser

  • Donitsit
  • 2 dl växtbaserad mjölk

  • 2 tsk äppelcidervinäger

  • 100 g eller ca 1 dl äppelmos

  • 125 g eller ca 2 dl av Virtasalmi Cereal Product Havremjölsmix

  • 55 g eller ca 1 dl Virtasalmen Viljatuote Fint Fismjöl

  • 25 g eller ca ½ dl farinsocker

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk Ceylonkanel

  • 1 tsk malen kardemumma

  • 0,25 tsk Nejlika

  • 0,5 tsk salt

  • 1 dl lönnsirap (lätt sirap går också bra)

  • 0,5 dl neutral olja, t.ex. rapsolja

  • msk msk tsk Till toppingen: 1 olja (t.ex. jungfru kokosolja är bra till detta), ca 1 socker, ca 1 Ceylonkanel

  • Pumpa skum
  • 2,5 dl vegetarisk whiskey t.ex. glutenfri havrewhiskey (mängd före skumning)

  • 100 g pumpapuré (ångkoka eller koka pumpabitar tills de är mjuka och puré)

  • 3 msk lönnsirap (eller ljus sirap)

  • 1 tsk Ceylonkanel

  • 0,25 tsk mald kryddnejlika

  • 0,25 tsk malen ingefära

Beredning

  • Förvärm ugnen till 200°C. Blanda vegetabilisk mjölk och äppelcidervinäger och låt dra i några minuter. Blanda de torra ingredienserna: mjöl, farinsocker, bakpulver, kryddor.
  • Tillsätt äppelmos, cidervinäger, olja, lönnsirap och blanda degen tills den är jämn.
  • Använd en spritspåse för att trycka ut degen i munkformen, eller använd en sked för att lägga i degen.
  • Grädda munkarna i ugnen i ca 12 minuter eller tills munkarna känns genomgräddade (fasta).
  • Låt munkarna svalna något. Pensla dem med olja och rulla dem i kanel-sockerblandningen.
  • Mixa alla ingredienser till pumpakrämen till en slät massa.


  • Dela den glutenfria gourmetdegen på mitten och ringla över pumpakräm. Tiina Strandberg |My Berry Forest

Tips

  • Med det här receptet får du pumpagrädde över. Du kan använda den till alla typer av bakverk och till gröt eller yoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.

Den här webbplatsen skyddas av reCAPTCHA och omfattas av Googles sekretesspolicy och användarvillkor.