Gluteeniton herkkudonitsi

Gluteeniton herkkudonitsi

Syksyn ehdoton suosikki on donitsit kurpitsavaahdolla! Gluteenittomuuden lisäksi tämä herkku on myös vegaaninen.

AINEKSET

Donitsit
2 dl kasvipohjaista maitoa
2 tl omenasiiderietikkaa
100 g tai n. 1 dl omenasosetta
125 g tai n. 2 dl Virtasalmen Viljatuotteen Kaurajauhoseosta
55 g tai n. 1 dl Virtasalmen Viljatuotteen hienoa riisijauhoa
25 g tai n.0,5 dl fariinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl Ceyloninkanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
¼ tl neilikkaa
½ tl suolaa
1 dl vaahterasiirappia (käy myös vaalea siirappi)
0,5 dl neutraalia öljyä esim.rypsiöljyä
Donitsien kuorruttamiseen: 1 rkl öljyä (tähän sopii hyvin esim.neitsytkookosöljy), n. 1 rkl sokeria, n. 1 tl Ceylonin kanelia

Kurpitsavaahto
2,5 dl kasvisvispiä esim.gluteeniton kauravispi (määrä ennen vaahdottamista)
100 grammaa kurpitsasosetta (höyrytä tai keitä kurpitsanpalasia pehmeäksi ja soseuta)
3 rkl vaahterasiirappia (tai vaalea siirappi)
1 tl Ceyloninkanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä

VALMISTUS

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kasvismaito ja omenasiiderietikka ja anna tekeytyä muutaman minuutin. Sekoita kuivat aineet: jauhot, fariinisokeri, leivinjauhe, mausteet.
Lisää joukkoon omenasose, kaurajuoma-omenasiiderietikka, öljy, vaahterasiirappi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Pursota taikina donitsipannulle pursotuspussin avulla tai voit laittaa taikinaa lusikalla.
Paista donitseja uunissa n.12 minuuttia tai kunnes donitsi tuntuu kypsältä (kiinteältä).
Anna donitsien jäähtyä hieman. Voitele ne öljyllä ja pyörittele kaneli-sokeri-seoksessa.
Sekoita kaikki kurpitsakerman ainekset sileäksi vaahdoksi.
Leikkaa donitsi puoliksi ja pursota kurpitsakermaa väliin.
HUOM. tällä ohjeella kurpitsakermavaahtoa jää yli. Voit käyttää sitä minkä tahansa leivonnaisen kanssa, ja lisätä puuron tai jogurtin joukkoon.

Tiina Strandberg | My Berry Forest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *